Szerző: Koi Tamás

2012. január 3. 13:29

Ráncfelvarrást kap a Samsung Galaxy Ace is

Megújítja középkategóriás Galaxy Ace okostelefonját a Samsung. Az új modell Galaxy Ace Plus néven kerül forgalomba az év elején, és néhány kisebb, elsősorban a teljesítményt és a háttértár-kapacitást érintő változást hoz.

Újabb középkategóriás okostelefonnal bővíti kínálatát a Samsung Electronics: még ebben a hónapban piacra kerül a Galaxy Ace Plus, az egy évvel ezelőtt, barcelonai Mobile World Congress előtt pár héttel bemutatkozott Galaxy Ace utódja. A koreai gyártótól nem teljesen idegen az efféle ráncfelvarrás, a Galaxy Tab 7 hüvelykes kijelzővel szerelt változatából is készült felújított modell, illetve a Galaxy S is megkapta a frissítést tavaly.

A Galaxy Ace Plus az eddigi koreográfiának megfelelően elsősorban kisebb hardveres módosításokat tartalmaz, a mobil kijelzőjének képátlója 3,5-ről 3,65 hüvelykre nőtt, a felbontás azonban maradt 320x480 pixel, ami egy modern érintőkijelzős okostelefon esetében éppen hogy nem veri le a lécet. A nagyobb kijelző mellett a Samsung egy gyorsabb, 1 GHz-es órajelen ketyegő processzort és 3 gigabájtnyi háttértárat épített a mobilba (ebből 2 gigabájt multimédiás tartalmak tárolására és általános célokra használható, 1 gigabájt pedig az alkalmazások számára lett elkülönítve).

Internetre kötött közművek: elsőre jó ötletnek tűnt (x)

Gyere el Ipar 4.0-val és annak IT-biztonsági aspektusaival foglalkozó foglalkozó meetupunkra.

Internetre kötött közművek: elsőre jó ötletnek tűnt (x) Gyere el Ipar 4.0-val és annak IT-biztonsági aspektusaival foglalkozó foglalkozó meetupunkra.

Az Android operációs rendszer 2.3-as verzióját futtató Galaxy Ace Plus éppúgy 5 megapixeles kamerával és 7,2 Mbps maximális sávszélességű modemmel van ellátva mint elődje, a kezelőszoftver szintjén sem történt előrelépés, a Samsung az új típusnál is a TouchWiz UI-jal bővíti a standard androidos környezetet. A szoftverkínálat újdonsága a korábbi modellhez képest a Samsung saját fejlesztésű csevegőalkalmazása, a ChatON.

A Galaxy Ace Plus a Samsung közleménye szerint elsőként Oroszországban kerül majd forgalomba még januárban, ezt követően több régióban - így Kelet-Európában - is a boltokba érkezik. A cég egyelőre nem közölte, hogy mennyibe fog kerülni az újdonság.

A nyári leállás után, október 5-én és 7-én az Amazon felhőszolgáltatása és a microservicek témája köré épülő meetupokkal indul újra a HWSW free! meetup-sorozat.

a címlapról

Hirdetés

AWS és microservice meetupokkal kezdjük az őszt!

2021. szeptember 19. 16:29

A nyári leállás után, október 5-én és 7-én az Amazon felhőszolgáltatása és a microservicek témája köré épülő meetupokkal indul újra a HWSW free! meetup-sorozat.