Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Ősszel is lesz HWSW free! Alkalmazott AI meetup és agilis fejlesztői meetup a módszertanok dzsungeléből, szeptember 24-25-én.

KVM-sebezhetőséget foltozott be a Red Hat

Bodnár Ádám, 2012. január 03. 13:09
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Sebezhetőséget fedeztek fel a KVM virtualizációs köztesrétegben, amely lehetővé tette a hozzáférést a virtuális gépből a hoszt fájlrendszeréhez. A "fontos" besorolású sérülékenységet már javították.

hirdetés

December végén fontos sérülékenységet fedeztek fel a KVM hypervisorban, amely több Linux-disztribúcióban, köztük a legelterjedtebb kereskedelmi verzióban, a Red Hatben, illetve annak leszármazottaiban is az alapértelmezett virtualizációs köztesréteg.

A Red Hat által kiadott biztonsági értesítő szerint amennyiben a vendég, vagyis virtualizált operációs rendszert a virtio interfészen keresztül "raw disk"-ként fér hozzá partíciókhoz vagy LVM kötethez, írási és olvasási jogosultsággal képes hozzáférni a hoszt háttértárához. A vendég gép jogosult felhasználói így az SG_IO I/O kontroll segítségével tetszőleges SCSI parancsokat tudnak kiadni az ilyen köteteknek, így olvashatják és írhatják is a virtualizált szerver háttértárát és hozzáférhetnek más virtuális gépekhez is.

A Red Hat biztonsági értesítője szerint az operációs rendszer alapértelmezésként nem partíció- vagy LVM-alapon kezeli a háttértárakat, így a sebezhetőséggel nem minden felhasználónak van dolga - ettől függetlenül mindenkinek érdemes frissítenie. A vállalat már közzétette a javító patchet a Red Hat Enterprise Linux 6 különféle változataihoz, amelyeket a javítás telepítése után újra kell indítani.

 

 

 

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A HWSW októberben induló gyakorlatorientált, 10 alkalmas, 30 órás online képzéseire most early bird kedvezménnyel lehet regisztrálni!