Szerző: Bodnár Ádám

2012. január 3. 13:09

KVM-sebezhetőséget foltozott be a Red Hat

Sebezhetőséget fedeztek fel a KVM virtualizációs köztesrétegben, amely lehetővé tette a hozzáférést a virtuális gépből a hoszt fájlrendszeréhez. A "fontos" besorolású sérülékenységet már javították.

December végén fontos sérülékenységet fedeztek fel a KVM hypervisorban, amely több Linux-disztribúcióban, köztük a legelterjedtebb kereskedelmi verzióban, a Red Hatben, illetve annak leszármazottaiban is az alapértelmezett virtualizációs köztesréteg.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

A Red Hat által kiadott biztonsági értesítő szerint amennyiben a vendég, vagyis virtualizált operációs rendszert a virtio interfészen keresztül "raw disk"-ként fér hozzá partíciókhoz vagy LVM kötethez, írási és olvasási jogosultsággal képes hozzáférni a hoszt háttértárához. A vendég gép jogosult felhasználói így az SG_IO I/O kontroll segítségével tetszőleges SCSI parancsokat tudnak kiadni az ilyen köteteknek, így olvashatják és írhatják is a virtualizált szerver háttértárát és hozzáférhetnek más virtuális gépekhez is.

A Red Hat biztonsági értesítője szerint az operációs rendszer alapértelmezésként nem partíció- vagy LVM-alapon kezeli a háttértárakat, így a sebezhetőséggel nem minden felhasználónak van dolga - ettől függetlenül mindenkinek érdemes frissítenie. A vállalat már közzétette a javító patchet a Red Hat Enterprise Linux 6 különféle változataihoz, amelyeket a javítás telepítése után újra kell indítani.

 

 

 

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról