Szerző: Koi Tamás

2011. december 7. 12:56

Köteles HDMI-csatlakozós beltérit biztosítani az Invitel

Jövő februártól köteles HDMI-csatlakozóval ellátott beltéri egységeket kínálni kábeltévés ügyfeleinek az Invitel Zrt. A Gazdasági Versenyhivatal hétfőn született végzése hasonló tartalmú, mint a DIGI-vel szemben idén januárban született kötelező előírás.

A GVH hétfői, az Invitel Távközlési Zrt. számára született végzésében kimondta, megszünteti a társaság ellen zajló, tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tárgyában folytatott versenyfelügyeleti eljárást, amennyiben a távközlési cég eleget tesz az általa vállalt kötelezettségeknek. Az idén februárban indult eljárás azt kifogásolta, hogy az Invitel, illetve annak jogelődje, a cég által azóta felvásárolt FiberNet úgy reklámozott digitális kábeltévés szolgáltatásokat, hogy az azokhoz kínált beltéri egységeken nem volt digitális képkimenet.

Az Invitel az eljárás megszüntetése érdekében vállalta, hogy 2012. február 1-től havi díj fejében új és meglévő ügyfeleinek egyaránt kínált HDMI-csatlakozóval ellátott set-top boxokat. A vállalat a díjat a szerződés időtartamától függően alakítja ki, a hűségidőt vállalt előfizetők 1500 forint bruttó havi díjért vehetik igénybe a fejlettebb beltéri egységet, határozatlan idejű szerződésnél az összeg 2332 forint.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

A szolgáltató fentiek mellett vállalta, hogy az 1500 forintos havi díjat egy éven keresztül nem emeli, illetve abba a január áfaemelés többletköltségét sem építi be, az igénybe vételi feltételekről pedig legalább 30 nappal a bevezetés előtt, vagyis 2012. január 1-jén közzétett ÁSZF-jében tájékoztatja ügyfeleit. A cég továbbá mind a honlapján, mind a számlalevéllel együtt érkező tájékoztató anyagokban felhívja az előfizetők figyelmét arra, hogy a jelenlegi set-top box csak analóg kimenettel rendelkezik, illetve közzéteszi a digitális kimenettel rendelkező beltéri egység hozzáférhetőségét, annak feltételeivel.

A GVH hasonló végzéssel zárt le egy eljárást az év elején a Digi Kft.-vel kapcsolatban, mely szintén úgy reklámozott digitális műholdas szolgáltatást, hogy a set-top boxokon nem volt digitális kimenet. A Digi az eljárás megszüntetéséért cserébe vállalta, hogy szeptember 1-től külön díj ellenében biztosítja ügyfeleinek a HDMI-kimenettel rendelkező beltéri egységek megvásárlását. A szolgáltató az ÁSZF-et is az előírtaknak megfelelően módosította, valamint a feltételek teljesüléséről szeptember 30-ig tájékoztatta a versenyhivatalt. Az Invitelnek jelen végzés értelmében erre 2012. február 28-ig van ideje.

a címlapról