Szerző: Koi Tamás

2011. december 7. 12:56

Köteles HDMI-csatlakozós beltérit biztosítani az Invitel

Jövő februártól köteles HDMI-csatlakozóval ellátott beltéri egységeket kínálni kábeltévés ügyfeleinek az Invitel Zrt. A Gazdasági Versenyhivatal hétfőn született végzése hasonló tartalmú, mint a DIGI-vel szemben idén januárban született kötelező előírás.

A GVH hétfői, az Invitel Távközlési Zrt. számára született végzésében kimondta, megszünteti a társaság ellen zajló, tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tárgyában folytatott versenyfelügyeleti eljárást, amennyiben a távközlési cég eleget tesz az általa vállalt kötelezettségeknek. Az idén februárban indult eljárás azt kifogásolta, hogy az Invitel, illetve annak jogelődje, a cég által azóta felvásárolt FiberNet úgy reklámozott digitális kábeltévés szolgáltatásokat, hogy az azokhoz kínált beltéri egységeken nem volt digitális képkimenet.

Az Invitel az eljárás megszüntetése érdekében vállalta, hogy 2012. február 1-től havi díj fejében új és meglévő ügyfeleinek egyaránt kínált HDMI-csatlakozóval ellátott set-top boxokat. A vállalat a díjat a szerződés időtartamától függően alakítja ki, a hűségidőt vállalt előfizetők 1500 forint bruttó havi díjért vehetik igénybe a fejlettebb beltéri egységet, határozatlan idejű szerződésnél az összeg 2332 forint.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

A szolgáltató fentiek mellett vállalta, hogy az 1500 forintos havi díjat egy éven keresztül nem emeli, illetve abba a január áfaemelés többletköltségét sem építi be, az igénybe vételi feltételekről pedig legalább 30 nappal a bevezetés előtt, vagyis 2012. január 1-jén közzétett ÁSZF-jében tájékoztatja ügyfeleit. A cég továbbá mind a honlapján, mind a számlalevéllel együtt érkező tájékoztató anyagokban felhívja az előfizetők figyelmét arra, hogy a jelenlegi set-top box csak analóg kimenettel rendelkezik, illetve közzéteszi a digitális kimenettel rendelkező beltéri egység hozzáférhetőségét, annak feltételeivel.

A GVH hasonló végzéssel zárt le egy eljárást az év elején a Digi Kft.-vel kapcsolatban, mely szintén úgy reklámozott digitális műholdas szolgáltatást, hogy a set-top boxokon nem volt digitális kimenet. A Digi az eljárás megszüntetéséért cserébe vállalta, hogy szeptember 1-től külön díj ellenében biztosítja ügyfeleinek a HDMI-kimenettel rendelkező beltéri egységek megvásárlását. A szolgáltató az ÁSZF-et is az előírtaknak megfelelően módosította, valamint a feltételek teljesüléséről szeptember 30-ig tájékoztatta a versenyhivatalt. Az Invitelnek jelen végzés értelmében erre 2012. február 28-ig van ideje.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról