Szerző: Bodnár Ádám

2011. december 6. 10:48

Lassan átrendeződik a tárolópiac

Folytatódott a lassú átrendeződés a tárolópiacon: növelte előnyét a piac élén az EMC, már az IBM-mel holtversenyben második a NetApp, a Dell pedig visszacsúszott a Hitachi mögé.

Az idei harmadik negyedévben folytatódott a tárolópiac bővülése, az eladások több mint 10 százalékos növekedése már másfél éve tart - derül ki az IDC által nyilvánosságra hozott adatokból. A külső lemezes tárolók eladásai 5,8 milliárd dollárt tettek ki, ez éves szinten 10,8 százalékos bővülést jelent. A leszállított tárolókapacitás 30,7 százalékkal 5429 petabájtra emelkedett. "2011 harmadik negyedéve erős volt a tárolópiacon, a gyártói bevételek növekedése azt mutatja, az üzlet visszatér a megszokott kerékvágásba" - kommentálta a számokat Liz Conner, az IDC elemzője. "Ahogy az IDC korábban megjósolta, a növekedés lassul és a lassan visszatér a válság előtti szintre."

Külső lemezes tárolók forgalma millió dollárban

Promptolsz-e már padawan?

Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Promptolsz-e már padawan? Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

A gyártók versenyét toronymagasan vezeti továbbra is az EMC, amelynek bevételarányos részesedése 28,6 százalékra emelkedett - a cég a piaci átlagnál majdnem kétszer gyorsabban növelte bevételét, részben organikusan, részben akvizíciók segítségével. A második helyen statisztikai döntetlent hirdetett az IDC, az IBM és a NetApp bevételarányos részesedése 12,7, illetve 12,1 százalék volt a harmadik negyedévben. Az IBM némileg átlag alatt, a NetApp pedig átlag felett növekedett.

A negyedik helyen a HP állt, a kaliforniaiak éves szinten 13 százalékkal tudták növelni tárolópiaci bevételüket, amely részben a 3PAR akvizíciójának köszönhető. Az ötödik helyen ismét holtverseny alakult ki a Hitachi és a Dell között. A japánok elsősorban az új generációs VSP piaci sikerére alapozva növelték bevételüket 22 százalékkal, miközben a Dell tárolópiaci forgalma 2,6 százalékkal visszaesett - a cég tavaly megvette a Compellentet, a saját termékportfólió kiépítése után azonban ősszel megszüntette az EMC-vel korábban kötött viszontértékesítési megállapodást, így a legnagyobb tárológyártó modelljei kikerültek a kínálatából.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

MÁLNÁS

6

Tőzsdére megy a Raspberry Pi

2024. május 16. 14:00

Az elmúlt évek meghatározó áramköri lapkáit készítő technológiai cég papírjaival is lehet majd kereskedni a brit tőzsdén.