Szerző: Koi Tamás

2011. november 30. 15:59

Belép a tévépiacra a Lenovo

Hamarosan tévékészülékekkel egészíti ki termékportfólióját a világ második legnagyobb PC-gyártója, a Lenovo. A bővítés része annak a portfóliószélesítésnek, melynek keretében többek közt az okostelefonok és a tabletek felé nyitott a kínai gyártó.

Rövidesen tévékészülékek is megjelenhetnek a világ második legnagyobb PC-gyártójának, a kínai Lenovónak a kínálatában - írja a Wall Street Journal közvetlenül a cégtől származó hivatalos információk alapján. Az új termékvonal a LePhone márkájú telefonok és LePad tabletek mellett az idén év elején létrehozott Mobile Internet and Digital Home üzletág legújabb termékei lesznek. A vállalat egyébként már rendelkezik tévégyártó tevékenységgel, hiszen idén júniusban többségi tulajdonosa lett a németországi Medionnak, mely PC-k mellett szórakoztatóelektronikai termékeket, köztük televíziókat is árul - igaz, egyelőre nem Lenovo néven.

A kínai gyártó még nem árult el műszaki részleteket az új tévékészülékekről, így egyelőre nem tudni, hogy a LeTV-sorozat hány taggal érkezik eleinte, illetve ezek mekkora képátlójú és pontosan milyen technológiájú panellel lesznek ellátva. A vállalat ugyanakkor közölte, mindegyik készülék internetre csatlakoztatható okostévé lesz, egyelőre azonban nem világos, hogy a Lenovo a felületet és a szoftverhátteret tekintve egyedi megoldást fejleszt, vagy a Google tévés szoftverét telepíti a készülékekre.

Ez is Lenovo, csak Medionnak hívják

A Lenovo az új tévék mellett olyan felhőalapú szolgáltatást is bemutat jövőre, mely lehetővé teszi az adatok, így elsősorban a médiafájlok szinkronizálását a különböző Lenovo márkájú berendezések, PC-k, tabletek, okostelefonok és tévék közt. A vállalat alaposan felülskálázza a szolgáltatás használója által igénybe vehető tárterületet, így az ígéretek szerint az eszközök 200 gigabájtnyi internetes tárhelyen osztozhatnak, ami jópár zene, film vagy kép számára elég lehet.

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart?

Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart? Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

A LeTV termékek a jövő év első negyedévében jelenhetnek meg a boltokban, vagyis várhatóan a január elején kezdődő Consumer Electronics Show keretén belül mutatkozhatnak meg a nagyközönség előtt. Alighanem ugyanitt mutatja be a vásárlóknak saját, Google TV-alapú okostévéit a Samsung és az LG Electronics, melyek a Sonyhoz csatlakozva támogatják a keresőcég egyelőre meglehetősen gyenge lábakon álló tévés platformját.

Egyelőre nem világos az sem, hogy a LeTV termékek hol kerülnek forgalomba, ráadásul ezzel kapcsolatban a cég eddigi stratégiája sem mérvadó, hiszen a LePhone okostelefonok máig csak Kínában kaphatók, míg a LePad több régióban is a boltokba került.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.