Szerző: Bodnár Ádám

2011. november 28. 12:11

Piacon az AMD memóriamodulok

Megkezdte saját márkás memóriamoduljainak forgalmazását az AMD. Az Entertainment, Performance és Radeon Edition sorozatban elérhető termékeket valójában a Patriot és a VisionTek gyártja.

HIRDETÉS

A vevők szempontjából a legjobbkor, saját szempontjából talán a legrosszabbkor dobta piacra saját márkás memóriamoduljait az AMD: a memóriaárak mélyponton vannak, ami jó hír a vevőknek, de rossz a gyártóknak, amelyek jelenleg a nyereséghatáron adnak túl a termékeiken.

A vállalat már korábban közölte, memóriamodulokat dob piacra saját márkaneve alatt, hogy egyszerűsítse a vevők számára a választást, ha gépet építenek. A mai közleményből kiderül, az AMD a Patriot és a Visiontek moduljait vásárolja meg, teszteli és értékesíti AMD Memory márkanéven. "Az AMD Memory márkanevű memóriák választásával többé nem bonyolult döntés egy játékra vagy multimédiára kihegyezett PC bővítése" - áll a vállalat által kiadott közleményben. "Az AMD már éve óta validál és értékesít memóriákat a Radeon grafikus kártyáihoz, az itt megszerzett tapasztalatokat felhasználva ésszerű lépés volt számunkra belépni a desktop memóriák piacára" - mondta Matt Skynner, az AMD GPU-divíziójának vezetője.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

Az AMD kínálatában 2, 4 és 8 gigabájtos memóriamodulok szerepelnek. Az Entertainment termékcsaládban 1333 és 1600 MHz-es órajelen működő modulok találhatók, ezeket elsősorban média PC-kbe szánja a vállalat. A Performance sorozatba párosával válogatott, 1600 MHz-es, alacsony késleltetésű memóriamodulok kerülnek, míg a csúcskategóriás Radeon Edition sorozatban 1866 MHz-esek, amelyeket a vállalat saját platformjaival tesztelt. A termékek egyelőre a nagy észak-amerikai elektronikai áruházakban (Amazon, Best Buy, Fry's, Newegg, stb.) kaphatók, de feltehetően rövidesen megjelennek más országokban is.

Az új termékcsalád megjelenését továbbra is furcsálljuk: a most bemutatott termékek egyáltalán nem tűnnek ki a tömegből - a cég talán arra számít, hogy az AMD márkanév segítségével lojális vásárlóinak el tudja adni a memóriamodulokat saját processzoraival szerelt gépekbe. A memóriamodulok piaca - hasonlóan a DRAM-chipekéhez - nagyon volatilis, nyereséges és veszteséges ciklusok váltják egymást, ahogy a gyártók a kapacitásaikat a kereslet változásához igazítják. Jelenleg a DRAM-ipar éppen egy hullámvölgyben van, mivel a PC-eladások nem várt lassulása miatt a kereslet nem pörgött fel úgy a válság után, ahogy arra a gyártók számítottak.

A DRAMeXchange szerint a gyenge PC-piaci kereslet miatt novemberben a 4 gigabájtos DDR3 memóriamodulok átlagos eladási ára 7,9 százalékkal 17,5 dollárra esett, míg a 2 gigabájtos moduloké 7,3 százalékkal beesett a 10 dolláros lélektani határ alá és 9,5 dollárt tett ki mindössze.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 1. 03:51

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.