Szerző: Bodnár Ádám

2011. november 28. 12:11

Piacon az AMD memóriamodulok

Megkezdte saját márkás memóriamoduljainak forgalmazását az AMD. Az Entertainment, Performance és Radeon Edition sorozatban elérhető termékeket valójában a Patriot és a VisionTek gyártja.

A vevők szempontjából a legjobbkor, saját szempontjából talán a legrosszabbkor dobta piacra saját márkás memóriamoduljait az AMD: a memóriaárak mélyponton vannak, ami jó hír a vevőknek, de rossz a gyártóknak, amelyek jelenleg a nyereséghatáron adnak túl a termékeiken.

A vállalat már korábban közölte, memóriamodulokat dob piacra saját márkaneve alatt, hogy egyszerűsítse a vevők számára a választást, ha gépet építenek. A mai közleményből kiderül, az AMD a Patriot és a Visiontek moduljait vásárolja meg, teszteli és értékesíti AMD Memory márkanéven. "Az AMD Memory márkanevű memóriák választásával többé nem bonyolult döntés egy játékra vagy multimédiára kihegyezett PC bővítése" - áll a vállalat által kiadott közleményben. "Az AMD már éve óta validál és értékesít memóriákat a Radeon grafikus kártyáihoz, az itt megszerzett tapasztalatokat felhasználva ésszerű lépés volt számunkra belépni a desktop memóriák piacára" - mondta Matt Skynner, az AMD GPU-divíziójának vezetője.

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart?

Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart? Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Az AMD kínálatában 2, 4 és 8 gigabájtos memóriamodulok szerepelnek. Az Entertainment termékcsaládban 1333 és 1600 MHz-es órajelen működő modulok találhatók, ezeket elsősorban média PC-kbe szánja a vállalat. A Performance sorozatba párosával válogatott, 1600 MHz-es, alacsony késleltetésű memóriamodulok kerülnek, míg a csúcskategóriás Radeon Edition sorozatban 1866 MHz-esek, amelyeket a vállalat saját platformjaival tesztelt. A termékek egyelőre a nagy észak-amerikai elektronikai áruházakban (Amazon, Best Buy, Fry's, Newegg, stb.) kaphatók, de feltehetően rövidesen megjelennek más országokban is.

Az új termékcsalád megjelenését továbbra is furcsálljuk: a most bemutatott termékek egyáltalán nem tűnnek ki a tömegből - a cég talán arra számít, hogy az AMD márkanév segítségével lojális vásárlóinak el tudja adni a memóriamodulokat saját processzoraival szerelt gépekbe. A memóriamodulok piaca - hasonlóan a DRAM-chipekéhez - nagyon volatilis, nyereséges és veszteséges ciklusok váltják egymást, ahogy a gyártók a kapacitásaikat a kereslet változásához igazítják. Jelenleg a DRAM-ipar éppen egy hullámvölgyben van, mivel a PC-eladások nem várt lassulása miatt a kereslet nem pörgött fel úgy a válság után, ahogy arra a gyártók számítottak.

A DRAMeXchange szerint a gyenge PC-piaci kereslet miatt novemberben a 4 gigabájtos DDR3 memóriamodulok átlagos eladási ára 7,9 százalékkal 17,5 dollárra esett, míg a 2 gigabájtos moduloké 7,3 százalékkal beesett a 10 dolláros lélektani határ alá és 9,5 dollárt tett ki mindössze.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.