Szerző: Bodnár Ádám

2000. augusztus 29. 23:37

A 3dfx utolsó negyedévében a nettó veszteség 100,5 millió dollár

A 3dfx a mai napi tőzsdezárás után hozta nyilvánosságra július 31-én záruló pénzügyi negyedévének eredményeit. A jelentés szerint a vállalat forgalma 67 millió dollár volt, ami mind ez első negyedéves eredményekhez (108,6 millió dollár), mind 1999 hasonló időszakához (104,8 millió dollár) képest jelentős csökkenést jelent. Bár a cég működésből származó nyeresége 10,2 millió dollár volt, a jelentős K+F költségek, valamint a GigaPixel akvizíciója összességében mérleghiányos helyzetet okoztak. A 3dfx legutolsó negyedévében a cég nettó vesztesége 100,5 millió dollárra rúgott.

"Természetesen mindannyian csalódottak vagyunk. A termékváltás és az alkatrészhiány egyaránt okozott problémákat. Miután a Voodoo5 csak a negyedév végén jelent meg világszerte az üzletekben, sok vásárlót elvesztettünk"- mondta Alex Lieupp, a cég elnök-vezérigazgatója. Lieupp azt is elmondta, hogy az elkövetkezendő negyedév során a cég egy teljesen új Voodoo terméksorozattal jelentkezik majd a piacon.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról