Szerző: Koi Tamás

2011. november 17. 09:30

Saját IPTV platformot építene a Sony

Internetalapú tévés platform létrehozásán dolgozik a Sony, a világ egyik legnagyobb szórakoztatóelektronikai vállalata, mely nem csak elektronikai, hanem tartalomipari érdekeltséggel is rendelkezik például a Sony Pictures és a Columbia TriStar révén.

Saját, koherens IP-alapú televíziós platform létrehozásán dolgozik a Sony, értesült belső, iparági forrásokból a Wall Street Journal. A japán multicég több csatornával is tárgyal az Egyesült Államokban a tartalmak saját csatornákon való továbbításáról - a Sony tervei szerint a tévéadások a gyártó különböző eszközein, így elsősorban a PlayStation játékkonzolokon, valamint internetcsatlakozással ellátott televíziókon jelenhetnének meg, egységes márkanév és struktúra alatt.

A lap által megkeresett szakértők szerint a vállalat hosszú hónapok óta tárgyal a nagyobb amerikai kábeltársaságokkal, illetve tartalomtulajdonosokkal egyes csatornák átvételéről és továbbításáról, így a potenciális jelöltek közt található a Comcast tulajdonában álló NBC Universal, a Discovery Communications és a News Corp. Azt egyelőre nem tudni, hogy a kezdeti tárgyalások milyen eredménnyel zárultak, mindazonáltal a Sony a hírek szerint elsősorban kisebb műsorcsomagok, csatornák átvételében gondolkodik, ami olcsó, vagy kvázi ingyenes tartalmat feltételez - ennek az üzleti modellnek a támogatásában azonban minden bizonnyal ellenérdekeltek a nagy médiacégek.

Éles a modern webfejlesztés és CI/CD meetupjaink programja!

December 29-30-án folyatódik a HWSW online meetup-sorozata.

Éles a modern webfejlesztés és CI/CD meetupjaink programja! December 29-30-án folyatódik a HWSW online meetup-sorozata.

A Sony előtt nyitva álló másik út, hogy saját tulajdonú tartalomstruktúráját erősíti a konzolok és az okostévék bevonásával, a japán multi azonban hiába rendelkezik saját filmstúdióval és zenekiadóval, mindebből eddig láthatóan nem sikerült komoly előnyt kovácsolnia. A cég jelenleg jellemzően olyan, nemzetközi jelenlétet képviselő, on-demand tartalmakat kínáló multiplatformos szolgáltatásokat integrált, mint a Netflix vagy a Hulu, illetve a Lovefilm. A vállalat emellett bizonyos régiókban saját video- és zenestreaming szolgáltatásával, a Qriocity-vel is jelen van.

A szórakoztatóelektronikai óriás mindenesetre még nincs végérvényesen lemaradva a konkurenciától, így több iparági multi próbálkozott már a tévészolgáltatások szegmensében, mindeddig meglehetősen harmatos sikereket elérve. A Google TV mögül éppen most hátrált ki az egyik legnagyobb hardvertámogató, a Logitech (a Sony továbbra is szerepel a partnerek közt), és egyelőre az Apple sem nyújtott még maradandót ebben a szegmensben.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 29. 03:23

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.