Szerző: Koi Tamás

2011. november 16. 15:09

Emeli a tétet roamingban a Vodafone

Komoly árversenyre kényszerítheti mobilpiaci riválisait a Vodafone Magyarország új adatroaming-konstrukcióival. Az új, és átalakított feltételekkel kínált opcióknak köszönhetően egyre olcsóbban megúszható a külföldi internetezés.

Internetes tarifái mellett megújítja a szolgáltatások külföldi használatát gazdaságosabbá tevő adatroaming-opcióit is a Vodafone. A cég átalakított és újonnan bevezetett konstrukciói az Európai Unió területén és két további országban, Horvátországban és Svájcban hosszabb-rövidebb ideig tartózkodó ügyfelek számára jelenthetnek ideális megoldást abban az esetben, ha a külföldi utazás során nem akarnak, vagy üzleti elfoglaltságuk miatt nem tudnak lemondani a mobilinternetről.

A Vodafone így megújítja az év első felében, a nyári utazási szezon előtt bevezetett MobilWeb Napijegy Külföldön opcióját, mely valójában egy napijegyes megoldás, mely 690 forintos egyszeri díjért cserébe november közepétől 10 helyett 25 megabájt adatforgalmat biztosít. Az operátor emellett bevezeti az Internet Napijegy Külföldön opciót is, mely 100 megabájt adatforgalmat napi 2190 forintért kínál.

A szolgáltató szintén új konstrukcióban, nem sokkal drágábban, 2990 forintért ugyanezt nyújtja hetijegyes megoldásként is, ezt a szolgáltatást MobilWeb Hetijegy Külföldön opciónak hívja a cég. A Vodafone kínálatában megmarad a szintén a nyár előtt bevezetett MobilWeb Külföldön opció, mely 1690 forintos havidíjért cserébe napi 50 megabájtnyi adatforgalmat biztosít. Szintén havidíjas megoldásként érkezik az újdonságként bevezetett Internet Külföldön Opció, mely havi 5000 forintért cserébe 500 megabájtnyi adatforgalmat nyújt.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

A Vodafone megújult és új adatroaming opciói a magyar piacon jelenleg a legkedvezőbb ár/érték arányú szolgáltatásoknak számítanak. A T-Mobile ugyan az év közepén bevezetett hasonló napi- és hetijegyes konstrukciókat Travel&Surf néven, a legkisebb, napi 690 forintos csomag azonban csak 10 megabájt forgalmat tartalmaz, az 50 megabájtos megoldás 2000 forintba kerül, a Vodafone 200 forinttal drágábban ennek a mennyiségnek a kétszeresét kínálja, a szolgáltató hetijegyes opciója pedig 10590 forintért nyújt 250 MB forgalmat.

A külföldi adatforgalmazás költségei a Telenor előfizetői számára jelenleg egyetlen konstrukcióval csökkenthetők: a szolgáltató MobilAdat Roaming 10 opciója 3120 forint egyszeri díjért cserébe 10 megabájt adatforgalmat biztosít, időkorlátozás nélkül, de csak 9 országban. Ebből is látszik, hogy a nemzetközileg, európai szinten is kisebb jelenléttel bíró Telenor kevesebb roamingpartnerrel tud kedvező megállapodást kötni, mint a jóval nagyobb európai hálózattal rendelkező Vodafone Csoport vagy a Deutsche Telekom.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról