Szerző: Koi Tamás

2011. november 10. 15:03

Imádják a németek a hibrid tévét

Alig néhány hetes pályafutását tekintve is sikerterméknek tűnik a műholdas tévé és az IPTV keresztezéséből létrejött Entertain Sat. A sikeres rendszer hamarosan itthon is megjelenhet.

Siker kíséri a Deutsche Telekom legújabb tévés termékének, az Entertain Satnak a bevezetését Németországban: a cég alig pár hét alatt 14 ezer új háztartásba kötötte be az interaktív funkciókkal felvértezett műholdas tévét. A rendszer legfőbb előnye, hogy olyan területeken is lehetőséget biztosít az interaktív funkciók, így például on-demand és webes tartalmak elérésére, ahol eddig az IPTV-t műszaki korlátok miatt nem tudták kiépíteni.

A Deutsche Telekom idén márciusban jelentette be, hogy Entertain Sat néven hibrid műholdas és IPTV szolgáltatást kínál ügyfeleinek, a cég végül hosszas tesztelés után csak szeptemberben lépett piacra a szolgáltatással. Németországban a teljes programválaszték 270 tévé- és 170 rádióadásból áll, a tévéadók közül számos HD-ben fogható - ehhez a jelet az SES műholdja biztosítja, így a HD-adás anélkül juttatható el az előfizetőkhöz, hogy a vezetékes hálózatokat terhelné a szolgáltató. Az ügyfelek felárért kérhetnek egy 500 GB-os merevlemezzel ellátott beltéri egységet is a szolgáltatáshoz, melyre több napnyi SD, illetve HD, valamint 3D-s tartalom rögzíthető.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

A német szolgáltatónál az IPTV iránt egyébként is élénk érdeklődés mutatkozik, így ma több mint 1,375 millió háztartás tévézik ezzel a technológiával - beleértve az új Entertain Sat ügyfeleket. A Deutsche Telekom teljes IPTV-s ügyfélbázisa a tavaly év végi számokkal összehasonlítva összességében 16,7 százalékkal nőtt. A növekedés potenciál a bővítéssel jelentősen kiszélesedett, az Entertain Sat szolgáltatással a szolgáltató szerint a német háztartások nagyjából háromnegyede lefedhető.

Az Entertain Sattal egyező elven működő hibrid tévés megoldás rövidesen hazánkban is felütheti a fejét. A HWSW korábbi értesülései szerint a Magyar Telekomnál lényegében az utolsó simításokat végzik a rendszeren, mely összegyúrja az itthon 2006-ban megjelent IPTV-t és a 2008-ban startolt Sat TV-t. A Magyar Telekom éppen ma tette közzé harmadik negyedéves üzleti jelentését, melyben a társaság közölte, tévés ügyfeleinek száma szeptember végére elérte a 773 ezret. Ebből 270,3 ezer Sat TV, 191,2 ezer pedig IPTV-előfizetés.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról