Szerző: Dojcsák Dániel

2011. november 8. 17:13

Itt az Android 4.0-ra frissíthető mobilok listája

Abban biztosak lehetünk, hogy a jövő februárban megjelenő új androidos okostelefonok többsége már az Ice Cream Sandwich-csel érekezik. Ez azonban sovány vigasz azoknak, akik nemrégiben fektettek be egy új készülékre. Szerencsére a gyártók rájöttek, hogy a szoftver fontos és nem hagyják cserben a korábbi vásárlókat sem.

Több gyártó esetében már biztosan lehet tudni, hogy érkezik az Android 4.0 a korábbi okostelefon-modellekre is, igaz a frissítés időpontja általában bizonytalan. Maximum néhány hónapon belül viszont minden arra alkalmas készülékre várható a frissítés - a többieknek pedig marad a barkácsolás, egyedi ROM-frissítés.

A Nexusok majdnem mind frissíthetőek

A Google nevével fémjelzett Nexus készülékek szokás szerint vezetik a megújulási listát, a Galaxy Nexus hozta be zászlóshajóként az új operációs rendszert, de a tavalyi, szintén Samsung gyártású Nexus S is megkapja azt. Akik a legrégebbi Nexust használják még mindig, azok viszont kénytelenek lesznek cserélni ha a legújabb Androidot szeretnék használni, a Nexus One, illetve a T-Mobile G1 immár kiesett a körből.

A Samsung saját készülékei közül az összes Tab, a Note és a Galaxy S II biztosan kap Ice Cream Sandwich-et, de a régi Galaxy S, a Galaxy S Plus és az Ace is a valószínű célpontok közt van - ezekre hivatalosan azonban még nem bólintott rá a gyártó egyik képviselője sem. A másik dél-koreai gyártó is gyorsan lép. Az LG hivatalos Facebook-oldalán erősítette meg a hírt, mely szerint az Optimus 2X hamarosan kapja a frissítést, illetve a következő hónapokban további csúcskategóriás készülékekre is érkezik az új szoftver. Arról nem esett szó, hogy mik ezek, de feltételezhetően az Optimus családból a Black, illetve a 3D biztosan a kiválasztottak között lesz.

Máris hosszú a frissülő modellek listája

A Motorola is nyilatkozott, a cég hivatalos tájékoztatása szerint a Droid, Razr, Xoom, Droid Bionic készülékek biztosan fejleszthetőek lesznek Android 4.0-val. Az időzítésről itt sincs pontos adat, de a Motorola azt állítja, hogy legalább az új verzió hivatalos megjelenését követő hatodik hétig kell várni. Hasonló hírek jönnek a Sony Ericsson háza tájáról is: a gyártó holland divíziója megerősítette szintén hivatalos Facebook-profilján keresztül a kérdezők felé, hogy az új Xperia készülékek is megkapják az Ice Cream Sandwich-et, kiadási dátumokról itt sincs szó.

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart?

Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart? Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Részletes listát küldött viszont a tajvani HTC az első körben frissítendő készülékekről. A Sensation, Sensation XL, Sensation XE, a HTC Rezound, EVO 3D, EVO Design 4G és az Amaze 4G elsőként állhat át Android 4.0-ra. Nemrégiben több korábbi modellnél, például a Desire S-nél is frissült a HTC Sense felület az új 3.0-ra, amit a Sensation-ön mutattak be. Ez talán némi reményt adhat az itt fel nem sorolt készülékek tulajdonosainak, hogy a HTC-ben is van akarat a teljes mezőny frissen tartására. Az viszont valószínű, hogy a kevés belső memóriával rendelkező Desire és a korábbi HTC modellek kiesnek a támogatott körből.

Világuralom még jobban

Az Android 4.0 a legtöbb szakértő szerint nem mélyíti, hanem inkább megoldja majd a platform töredezettségét és valószínűleg a tabletes mezőnyben is egy vállalható perspektívát ad a Google platformját választó gyártóknak. Az Asus például elhalasztja legújabb Transformer modelljének bemutatóját, az információk szerint azért, hogy már gyárilag az Ice Cream Sandwich-csel érkezhessen. A Google stratégiája működőképesnek tűnik, a következő 12 hónapban kicsi az esélye, hogy bármi megállíthatná a gőzhengert.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.