Szerző: Bodnár Ádám

2011. november 02. 09:53:00

Idén is lesz Szabad Szoftver Konferencia és Kiállítás

November 12-én rendezi az FSF.hu Alapítvány a 2011-es Szabad Szoftver Konferenciát és Kiállítást, amelynek a helyszíne a Budapesti Műszaki Egyetem.

A népszerű Ubuntu Konferenciák utódaként immár másodszor megrendezett Szabad Szoftver Konferencia és Kiállítás a szabad szoftverekkel kapcsolatos információk áramlásának kíván platformot teremteni. A szervezők színes programot állítottak össze, az előadók változatos nézőpontokból mutatják be az általuk fontosnak tartott szabad szoftveres újdonságokat, illetve kapcsolódó kérdéseket.

Az esemény kiemelt előadói között található Kadlecsik József, a Linux kernel csomagszűrő alrendszerének, a netfilter-nek egyik vezető fejlesztője, Tímár András, a Firefox és a LibreOffice magyar honosításának egyik fontos alakja, a LibreOffice Engineering Steering Comittee tagja, valamint Torma László, a hazai Ubuntu közösség meghatározó szereplője. Ők válogatták ki a jelentkezők közül azokat, akik előadhatnak a konferencián.

Python és Appmenedzsment rendezvényekkel indítjuk a szezont (x) Február 26-27-én indul a HWSW free! ingyenes meetupsorozat, márciusban pedig 30 órás online képzéseket indítunk!

Az eseményen szóba kerül a szabad szoftverek jogi háttere, szabad szoftverekkel megvalósított cloudok építése és üzemeltetése, számos népszerű felhasználói program (pl. Mozilla Firefox, LibreOffice) fejlődése, a Linux üzemeltetése, illetve szoftverfejlesztés Linux környezetben. Az idei események külön közigazgatási szekció is lesz, ahol a szabad szoftverek jelentőségéről és lehetőségeiről lesz szó a kormányzat, a közigazgatás és az oktatás területén.

Az FSF.hu Szabad Szoftver Konferencia és Kiállítás 2011 eseményen a részvétel mindenki számára ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A programot és időbeosztást a regisztrált látogatók preferenciája alapján véglegesítik a szervezők, így nem fordulhat elő, hogy a legnagyobb érdeklődésre számot tartó előadások egy időpontra esnek. További információ az esemény weboldalán érhető el, ahol regisztrálni is lehet. A szervezők több mint 600 látogatóra számítanak.

a címlapról