Szerző: Bodnár Ádám

2011. november 11. 09:40

Hasít az NVIDIA

Több mint negyedével nőtt az NVIDIA bevétele az októberben véget ért harmadik pénzügyi negyedévben, adta hírül a társaság tegnap este, a tőzsde zárása után. A cég minden üzletága jól muzsikált, kiemelkedett a professzionális GPU-kkal, valamint a mobil processzorokkal foglalkozó részleg.

Az NVIDIA 1,06 milliárd dolláros bevétellel zárta a harmadik negyedévét, ami éves szinten 26 százalékos növekedésnek felel meg. A vállalat profitja duplájára nőtt, a tavalyi 84 milliós nettó eredmény helyett most 171 milliót mutatott a mérleg. A bruttó eredményhányad egy év alatt 46,5 százalékról 52,2 százalékra ugrott.

A PC-s játék reneszánsza

Az elemzők és befektetők részére rendezett eredménybejelentő konferenciahíváson elhangzott, hogy a vállalat minden részlege kiválóan teljesített. A GeForce-okkal foglalkozó részleg 644 millió dolláros bevételt könyvelhetett el, a PC-piac gyengélkedése ellenére rendkívül erős volt a high-end desktop GPU-k iránti kereslet, amit az új játékmegjelenésekkel magyaráz a vállalat. Jen-Hsun Huang elnök-vezérigazgató szerint a piacon levő videojáték-konzolok életciklusuk vége felé járnak és a PC-k grafikus képességek terén már jelentősen felülmúlják ezeket, ami az új generációs konzolok megjelenéséig a PC felé tolhatja a keményvonalas játékosokat. A vállalat szerint a Battlefield 3, a Call of Duty: Modern Warfare 3, a Star Wars: The Old Republic és más címek érkezése miatt nő az igény a felső kategóriás videokártyák iránt.

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

A professzionális üzletág, amely a Quadro és Tesla termékekért is felelős, 230 millió dolláros forgalmat ért el, ami az eddigi legmagasabb a cég történetében. A cég tájékoztatása szerint rekordmennyiségű Quadro fogyott, ami elsősorban a kínai és indiai piac beindulásának köszönhető. Emellett sikerült néhány nagyszabású megállapodást nyélbe ütni, amelynek keretében jelentős mennyiségű Teslát értékesített a vállalat, például az amerikai Oak Ridge National Laboratoryban épülő szuperszámítógépbe, amelyben 18 ezer Tesla teljesít majd szolgálatot.

Huang: elődjénél is nagyobb dobás a Tegra 3

A legnagyobb érdeklődés az NVIDIA "consumer products" üzletágának teljesítményét övezte, amely a Tegra chipekkel foglalkozik. A Tegra 2 továbbra is rendkívül népszerű a mobilgyártók körében, de a Tegra 3 még ennél is jobban teljesít, mondta el Jen-Hsun Huang. A héten bejelentett ötmagos rendszerchip iránt jóval nagyobb a kereslet mint az elődje iránt, időarányosan nagyobb a "design winek" száma, több készülék várható a piacra Tegra 3 alapokon több gyártótól. mint ahány a Tegra 2-re épült. Az első Tegra 3-alapú készülék az ASUS Eee Pad Transformer Prime lesz, ami decemberben jelenik meg, ezt az év végén és főleg az első negyedévben számos további követi majd, mondta Huang.

"Több telefon van fejlesztés alatt mint a Tegra 2 idejében. Több tablet van fejlesztés alatt. És több gyártóval kötöttünk megállapodás mint a Tegra 2 idejében" - mondta Huang, hozzátéve, hogy a Windows 8 megjelenése tovább bővítheti a Tegra 3-alapú készülékek körét. "A Tegra 3 azért lesz sikeresebb a Tegra 2-nél mert sokkal, sokkal nagyobb a tapasztalatunk ezeknek a mobil eszközöknek az építésében mint régen. Nincs egyetlen mobilgyártó sem aki azt kérdezné tőlünk, tudunk-e bármit a telefongyártásról. Ezen már mindenki túllépett."

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

AKROBATA

5

Elrajtolt az Adobe AI asszisztense

2024. április 17. 12:40

Előfizetéses modellben használható az AI Assistant, ami a cég PDF-szerkesztőjébe és olvasójába épül be.