:

Szerző: mz

2000. augusztus 29. 19:23

Csak két év múlva lesz 64 bites AMD CPU

Bár Erasmus nem tartotta érdekesnek, szerintem azért figyelemre méltó fejlemény, hogy az AMD csak 2002-ben tervezi piacra dobni 64 bites Sledgehammer processzorát - pontosan egy évvel később, mint ahogy az Intel meg akar jelenni az Itanium chippel. Hector Ruiz szerint ez semmiféle hátrányt nem fog jelenteni az AMD számára, mert az Intel teljesen új architektúrát vezet be, az AMD pedig a meglévő 32 bites processzorokra építve hozza ki saját megoldását.
Az Itanium teljesen új 64 bites programokat igényel, így az AMD várakozásai szerint jelentős időt igényel, míg a meglévő 32 bites programokat - márpedig ezekből elég sok keletkezett az évek során - 64 bitesre alakítsák át olyan mennyiségben, hogy jelentős felhasználói tömegnek legyen érdemes áttérnie az új architektúrára.
Az érvelésnek van egy másik éle is: az AMD a maga régebbi és újabb alkalmazásokat is támogató processzorával éppen, hogy megkönnyíthetné ezt az áttérést - de nem teszi. A másik lehetőség, hogy a 32 és 64 bites programok támogatásával együtt is csak 2002-re látja kifizetődőnek a CPU kiadását. Harmadik lehetőség, hogy el van maradva a fejlesztésekkel...?

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 01:02

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.