Szerző: Bodnár Ádám

2000. augusztus 29. 14:39

A UPC elindítja az első magyar nyelvű digitális műsorcsomagot Magyarországon

A szórakoztatóipar és az integrált kommunikáció területén Európában vezető UPC bejelentette, hogy bevezeti UPC Direct szolgáltatását. A UPC ajánlata lesz az első széles körben igénybe vehető, magyar nyelvű műholdas televíziós szolgáltatás Magyarországon, mely a magyar televíziónézők igényei szerint összeállított, hazai és nemzetközi tévécsatornák széles választékát kínálja.

Az új szolgáltatás csomag egyedülálló Magyarországon, hiszen:

 • Magyar nyelvű programokat kínál az előfizetőknek
 • Több csatorna vételét is lehetővé teszi a kábel nélküli lakásokban
 • Az alapcsomagon felül különdíjas csatornákat is kínál, köztük a Sport 1-et, az első magyar nyelvű sportcsatornát, és az HBO mozicsatornát

  A UPC Direct egy olyan szolgáltatás, mely a legtöbb műsort magyar nyelven, szinkronizálva vagy feliratozva sugározza. Mivel Magyarország egész területén fogható lesz, teljesen új világot teremt a kábellel nem rendelkező háztartások számára az otthoni szórakozásban. A digitális átvitel-technológia kiváló minőségű vételt biztosít. A UPC Direct a jövőben tévékészülékkel, műholdon keresztül elérhető internetet is kínál majd előfizetőinek.

  A nézők alapszolgáltatásként 20 helyi, továbbá dokumentumfilm-, gyermek-, speciális érdeklődést kielégítő és filmsorozatokat sugárzó csatornát foghatnak majd 3.490,- Ft havidíjért (mely a parabolaantenna és a digitális műholdvevő ingyenes használatát is magában foglalja). Az alapcsomag része lesz többek között a Spektrum, a National Geographic, a Discovery és a Nickelodeon csatorna is. A nézők az Astra műhold több mint 80 további csatornájának elektronikus műsorkalauzát (EPG) is megtekinthetik képernyőjükön.

  A különdíjas tévécsatornák közül az HBO mozicsatornára már a szolgáltatás indulásakor elő lehet fizetni (3.000,- forintos díjért), a Sport 1 hivatalos bevezetésére pedig októberben kerül sor.

  A magyar nézők több mint 250 magyarországi üzletben és hivatalos viszonteladónál, mint például a Cora, HERTA, Elektromarkt és egyes Murányi kereskedőházakban rendelhetik meg a UPC Direct szolgáltatást. A megrendelést követően kiszállítják és kívánságra beszerelik a szükséges berendezéseket: a parabola-antennát, valamint a (Philips gyártmányú) digitális műholdvevőt, és az előre beprogramozott kártyával máris fogni lehet az adást.

  Hagymásy András, a UPC kommunikációs igazgatója elmondta: "A UPC Direct bevezetése nagy előrelépést jelent az otthoni szórakozásban Magyarországon. Egyedi szolgáltatásról van szó, melyet kifejezetten a magyar nézők ízlésének megfelelően állítottunk össze. Úgy gondolom, megéri előfizetni rá, és remélem, igen népszerű lesz."

  Kovács Nimród, a UPC Közép-Európai Csoportjának elnöke elmondta: "Izgatottan várjuk a UPC Direct bevezetését. Biztos vagyok benne, hogy szolgáltatásunk új távlatokat nyit az otthoni szórakozásban, és előrébb visz bennünket a nagyobb választék, és a magasabb színvonal megteremtésére irányuló törekvéseinkben. Emellett az otthoni televíziós internet hozzáférés felé is jelentős előrelépést tettünk."

 • a címlapról