Szerző: Dojcsák Dániel

2011. október 6. 02:49

Elhunyt Steve Jobs

Alig egy nappal az Apple idei iPhone bemutatója után újabb, ezúttal szomorú hír érkezett Cupertinóból. Az Apple rövid közleményben tudatta a világgal, hogy egykori vezetője elhunyt.

“Mélyen elszomorodva kell bejelentsük, hogy Steve Jobs eltávozott a mai napon. Steve ragyogása, szenvedélye és energiája számtalan innovációnak volt forrása, ami mindannyiunk életét gazdagította és tette jobbá. A világ mérhetetlenül jobbá vált Steve révén” - áll az Apple igazgatótanácsának közleményében. Az ex-Apple vezér halálának körülményeiről a család nyilatkozata fed fel részleteket: “békében hunyt el, családtagjainak körében. Tudjuk, hogy sokan együtt gyászolnak majd velünk, de egyben kérjük, hogy mindenki tartsa tiszteletben a magánéletünket a gyász ideje alatt”.

A halál pontos okáról eddig nem nyilatkozott senki, de köztudott volt, hogy Jobs évek óta küzdött hasnyálmirigyrákkal, néhány évvel ezelőtt pedig májátültetésen esett át. Jobs kevesebb, mint két hónapja, augusztusban lemondott az Apple vezérigazgatói posztjáról, amit 1997-es visszatérése óta töltött be. Három évtizedes karrierje során Jobs igazi forradalmat csinált, s az ő munkájának is köszönhetően válhatott az informatika és a konzumelektronika olyanná, ahogy ma ismerjük. Az életéről és munkájáról bővebben a már azonnal frissített Wikipedia szócikkben kimerítő információkat találhat mindenki.

Promptolsz-e már padawan?

Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Promptolsz-e már padawan? Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Az Apple alapító halálhírét követően a teljes szakma és sokan mások is azonnal részvétüket nyilvánították ki. Steve Jobs egyik legnagyobb versenytársa, Bill Gates is sajnálatát fejezte ki: “Igazán szomorúan vettem tudomásul Steve Jobs halálát. Melinda és én is őszinte részvétünket fejezzük ki a családnak, a barátoknak és mindenkinek, akiket Steve megérintett a munkája révén. Steve és én közel 30 éve találkoztunk először, azóta voltunk munkatársak, versenytársak és barátok is persze életünk több mint fele ideje alatt. A világ ritkán lát olyan személyt, aki olyan mély benyomást tesz mint ő, ami a következő generációk sokaságán keresztül is érezteti majd hatását. Számunkra, akik olyan szerencsések lehettek, hogy együtt dolgozhattak vele, ez egy őrülten nagy megtiszteltetés. Nekem végtelenül hiányozni fog Steve."

Az Apple.com jelenlegi címoldalával pedig így emlékezik az elhunyt vezetőre: “Az Apple egy látnokot és egy kreatív géniuszt veszített el, a világ pedig elveszített egy csodálatos emberi lényt. Mindannyian, akik elég szerencsések lehettek, hogy ismerhették és dolgozhattak vele, egy kedves barátot veszítettek el és egy inspiráló mentort. Steve egy olyan vállalatot hagyott hátra, amit csak ő lehetett képes felépíteni és az ő szelleme örökké az Apple alapja lesz”.

Steve Jobs 56 éves volt.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

repairwashing

1

Keserű véget ért a Samsung-iFixit frigy

2024. május 24. 11:58

A független javítócég szerint a koreaiak rendkívül megnehezítették a könnyű javítást lehetővé tevő együttműködést.