Szerző: Gálffy Csaba

2011. szeptember 29. 16:17

További befektetőket kapott a Box.net

Ötvenmillió dolláros befektetési kört zárt le a Box.net, amelyet a gyorsan növekvő felhasználói bázis megfelelő kiszolgálására fordít. Az online tárhelyszolgáltató megkapta a piaci rést a nagyvállalati felhasználók felé, köszönhetően az üzleti alkalmazásokkal való megfelelő integrációnak.

Sikeresen finanszírozza magát partnerei segítségével a Box.net, akik a legutolsó befektetési kör során mintegy 50 millió dollárt adtak össze, ezzel már indulása óta 128 millió dollárt invesztíciót kapott a vállalat. Az utolsó kört a Salesforce.com vezette, a stratégiai partnernek számító cloud-alapú CRM szolgáltató ugyanis nagy potenciált lát az együttműködésben. A Box.net tervei szerint a következő hónapokban szorosabbra fonja az integrációt a Salesforce.com-mal és megjelenik az online tárhely használatának lehetősége a Chatter szolgáltatásban is.

Aaron Levie, a vállalat alapítója és elnök-vezérigazgatója szerint a Box.net nem szorulna rá a további tőkeinjekciókra és már nyereséges, azonban a gyors növekedéshez szükséges az infrastruktúra és az alkalmazottak számának megfelelő ütemű bővítése - erre fordítják majd a most befolyt összeget.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A 2005-ben alapított vállalkozás mára a Fortune 500-ban szereplő nagyvállalatok 77 százalékát tudja felhasználói között, eddigi legnagyobb megrendelője a P&G, amely 18 ezer alkalmazottja számára vásárolt Box.net szolgáltatásokat. A Box.net mára mintegy 7 millió felhasználóval rendelkezik és több mint 300 millió dokumentumot tárol adatközpontjaiban. Az induláskor kitalált cloud-alapú tárolás mellett az évek során a Box.net széles szolgáltatásportfóliót épített fel, így ma már van dokumentumverziózás, elérhető kollaborációs eszközök, távoli szinkronizáció, illetve integrálható a SalesForce, a Google Apps, a Netsuite és egyéb felhős szolgáltatásokkal.

A gyorsan növekvő vállalatban a SalesForce.com is fantáziát lát, így stratégiai befektetőként szerzett részesedést a Box.netben. A befektetés amúgy nagyon jó üzletnek tűnik, a szolgáltatásra múlt hónapban érkezett felvásárlási ajánlat félmilliárd dollár értékben, azt azonban akkor a tulajdonosok elutasították. A növekedési ütemet megtartva a Box.net is kinőheti magát a nagy felhőszolgáltatók közé, a vállalati fókusznak köszönhetően pedig nem szorulnak a rendkívül volatilis reklámbevételekre, ami tovább növeli a cég értékét.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról