Szerző: Dojcsák Dániel

2011. szeptember 15. 15:14

Háromszázmilliós tőkebefektetést kapott a Gravity

A multimédiás ajánlórendszert fejlesztő Gravity az technológiai innovációs startupok klasszikus nehézségeivel került szembe, túl nagy lépésekben képes csak előrehaladni, amihez nem állnak rendelkezésre elegendő források a fejlesztések és a piaci bevezetés ezen szakaszában.

A PortfoLion Zrt – az OTP Bank leányvállalataként - 300 millió forintnyi tőkebefektetést hajt végre a Gravity R&D-ben. Az internetes ajánlórendszerek fejlesztésével foglalkozó Gravity számára ez az eddigi legnagyobb tőkeemelés, amit a cég külföldi, elsősorban egyesült államokbeli és ázsiai értékesítésének és marketing tevékenységének erősítésére, valamint a hazai fejlesztési kapacitás növelésére fogja használni. A társbefektetők tőkebefektetésével együtt a befektetés összege eléri a 350 millió forintot.

Nagyok a lépcsőfokok, lassan mászni nincs idő

"A Gravity az innovációs startup-ok klasszikus kihívásaival került szembe. Egyszerre kell piacra lépnünk, fejlesztési kapacitást növelnünk és szervezetfejlesztésbe fognunk annak érdekében, hogy önmagunk és tulajdonosaink számára is fenntartsuk inspiráló növekedésünket. Ráadásul a nemzetközi piacon már bizonyított ajánlórendszereink számára a piac a nagyvilág, így ideális befektetői háttérre volt szükségünk. Ezt a az OTP csoport leányvállalatában, a PortfoLionban és a szakmai befektetőként már korábban tulajdonrészt szerzett Docler Holding befektetői közösségében megtaláltuk" – mondta Csíkos Péter András, a Gravity ügyvezetője.

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

A PortfoLion Zrt. elnök-vezérigazgatója, Oszkó Péter (korábbi pénzügyminiszer) szerint a Gravity jó befektetési célpont, ugyanis a termék, amit fejlesztenek nemzetközi színvonalú, emellett a munkaerő és a menedzsment is ideális. A cég eddigi teljesítménye és az előtte álló lehetőségek alapján Oszkó szerint jó esély van arra, hogy a Gravity R&D jelentős részesedést szerezzen az e-kereskedelem és a digitális média globális piacán.

A PortfoLion tőkebefektetésével egy időben a Gravity tulajdonosai is az alaptőke emeléséről döntöttek. A vállalat korábbi vezető befektetője, a Docler Holding a Docler Investments koordinálása mellett szintén részt vett a tőkeemelésben. Gattyán György Zoltán, a Docler Holding többségi tulajdonosa szerint "a Gravity sikerének titka ugyanaz, amiben mi is hiszünk: világszínvonalú magyar technológiával, felkészült, munkájuk iránt elhivatott szakemberekkel olyan nemzetközileg is mérhető értéket teremteni, amely nem csak egy közösség, hanem az ország javára is válhat", majd hozzátette, hogy a PortfoLion mostani beszállása megerősítette a Doclert is abban, hogy jó döntést hozott két éve, amikor először fektetett be a Gravitybe.

Globális terjeszkedés

A Gravity-nek jelenleg is közel 40 munkatársa van, a tőkebefektetés után ez mindenképp növekedni fog. Ugyan még csak a fejlődési szakaz kezdetén járunk, de már 12 országban vannak ügyfelei, és képviselettel rendelkezik Londonban, Párizsban, New Yorkban, Moszkvában, Berlinben és Hollandiában. A Gravity 2009-ben és 2010-ben közel 200 millió forint kockázati tőkebefektetést kapott. A vállalat 2009-ben egyetlen magyar vállalatként Európa 25 legjobb start-up cége közé került választották az innovációs start-up cégek versenyén.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról