:

Szerző: Bodnár Ádám

2011. december 9. 15:36

A HP-tól is lehet Microsoft cloudszolgáltatást venni

Négy évre szóló együttműködési megállapodást jelentett be a Microsoft és a HP, amelynek keretében közösen kínálnak felhőszolgáltatásokat elsősorban pénzügyi és kormányzati ügyfeleknek.

A HP nagyvállalati szolgáltatásokat nyújtó részlege, az Enterprise Services és a Microsoft tegnapi megállapodása értelmében a HP lényegében viszonteladóként kínálja a Microsoft egyes felhőszolgáltatásait. A HP Enterprise Cloud Services elérhetővé teszi a Microsoft Exchange Server 2010-et, a SharePoint Server 2010-et és a Lync Server 2010-et a saját adatközpontjaiból Messaging, Collaboration és Real-Time Collaboration néven, ezek mellé pedig kínálni fogja a Microsoft Office 365-öt, amelyet továbbra is a Microsoft saját adatközpontjai szolgálnak ki, de a HP-tól is lehet támogatást igénybe venni hozzá.

A megállapodás fő célja, hogy kiterjessze a Microsoft cloudszolgáltatások földrajzi elérhetőségét. A redmondi cég világszerte alig fél tucat saját adatközpontjából szolgálja ki cloudjának előfizetőit, azonban vannak olyan iparági vertikumok, például a pénzügyi szolgáltatásoké, ahol fontos az adatok földrajzi elhelyezkedése. "Ez a szövetség a HP-val kiterjeszti a Microsoft földrajzi elérését, az ügyfeleknek pedig maximális szabadságot biztosít egy olyan cloudszgolgáltatás kiválasztásához, amely megfelel a szervezetük speciális üzenetkezelési és együttműködési elvárásainak" - mondta  megállapodás kapcsán Mark Hill, a Microsoft Enterprise Partner Group vezetője.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Redmond a nyáron módosította szervertermékeinek licencelési feltételeit, amelyek támogatják a hibrid cloudos telepítéseket. A License Mobility konstrukcióban a mennyiségi licenckonstrukciót használó ügyfelek egyes szerverszoftver-licenceiket a kiválasztott szolgáltatóhoz delegálhatják, így nem szükséges újakat megvásárolni, ha külső erőforrást vesznek igénybe. A License Mobility lehetőség a SQL Server Enterprise Edition, SharePoint Server 2010, Lync Server 2010, Exchange Server 2010, System Center Management Server és Dynamics CRM 2011 termékekre terjed k

A Microsofttal kötött megállapodás lehetővé teszi a HP számára, hogy ne csak infrastrkutúra-, hanem szoftverszolgáltatást is nyújtson az ügyfelei számára. A vállalat szolgáltatási üzletága a Microsoft mérnökeivel együtt dolgozik majd a szolgáltatások vállalati bevezetésén, integrálásán. A HP egyébként szeptemberben jelentette be saját infrastruktúra-cloudjának indulását, amely egyelőre bétateszt fázisban érhető el. Érdekesség, hogy a HP felhője nem Microsoft technológián, hanem az OpenStack nyílt forrású szoftverarchitektúrán alapul, amely a Rackspace és a NASA vezetésével létrejött, a felhőszerű IT-infrastruktúrák terjedését támogatandó projekt.

A közös ajánlat világszerte elérhető lesz, de elsőként az Egyesült Államokban, Nagy-Britanniában, Ausztráliában és Kanadában vezetik be.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 23:07

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.