Szerző: Koi Tamás

2011. augusztus 31. 13:52

A felsőkategóriában is letörheti az árakat a Huawei

Újabb, ezúttal kifejezetten a felsőkategóriába szánt okostelefon bemutatására készül a Huawei - a Honor fantázianevű mobil olcsóbb lesz bármelyik nagyágyúnál, de tudásban nem marad el a kategória nagyjaitól.

HIRDETÉS

Immár világossá vált, hogy a kínai Huawei nem csak az alsó-közép és középkategóriában kíván versenyre kelni a mobilpiac tradicionális szereplőivel: az eddig jobbára olcsó érintőkijelzős készülékekkel próbálkozó vállalat rövidesen piacra dobja U8860 típusjelzésű készülékét, mely - legalábbis papíron - mindent tud majd, amit a kategória nagyjai, csak éppen sokkal olcsóbban.

A cég anyaországában tegnap bejelentett Huawei U8860, vagyis a Honort láthatóan a prémiumkategóriába szánja a Huawei, a mobil külső kialakítása és a hardver felépítése mind azt sugallja, hogy a cég ezúttal a Samsung, a Sony Ericsson és a HTC csúcsmobiljainak piacán kezdett agresszív támadásba. A cég első felsőkategóriás okostelefonja szokás szerint Android operációs rendszerrel érkezik majd, a platform 2.3-as verziójáról (Gingerbread) később frissíteni lehet majd - ígéri a cég.

A Honor 4 hüvelykes, FWVGA (854x480) pixeles kijelzővel érkezik majd, a telefont egy 1,4 GHz-es processzor hajtja majd, a belső memória mérete egyelőre nem ismert. A készülék természetesen WLAN-modullal is el lesz látva, a rádiós egység emellett a HSPA+ lefedettségű területen elméletileg akár 14,4 Mbps letöltési sávszélesség elérésére is képes lesz. A mobilba 5 megapixeles kamera kerül majd, mellyel 720p felbontású videók is készíthetők.

Egészségbiztosítási program, külföldbiztos kódolás, átlátható drótváz (x)

A MediHelp költséghatékonyan, egyszerűen nyújt nemzetközi egészségbiztosítást.

Egészségbiztosítási program, külföldbiztos kódolás, átlátható drótváz (x) A MediHelp költséghatékonyan, egyszerűen nyújt nemzetközi egészségbiztosítást.

Az Európában vélhetően a héten kezdődő berlini IFA-n debütáló készülék Észak-Amerikában Glory néven kerül forgalomba, rendkívül kedvező, 300 dolláros listaáron. Mindez azt feltételezi, hogy a kínai gyártó készüléke az öreg kontinensen sem lesz sokkal drágább, a szolgáltatókkal egyre szorosabb viszonyt ápoló cég borítékolhatóan tarolni fog az eladásokkal.

A Huawei számára a csúcskategória, illetve a felső-középkategória sikeres meghódítása kulcsfontosságú lépés abba az irányba, hogy a cég belátható időn belül feljebb verekedje magát a mobilinfrastruktúra-termékek mellett a terminálok piacán is. A cég egyik honi riválisa, a ZTE már az öt legnagyobb mobilgyártó egyike, pár éven belül pedig a dobogós helyre pályázik. Akárcsak a Huawei, úgy a ZTE is elsősorban a szolgáltatók által, saját márkanevük alatt értékesített olcsó készülékeknek köszönhetik dinamikusan növekvő forgalmukat.

Sokan szembesülnek a cloudos számlájuk elhízásával. Mint ahogyan a test számára is lehetséges egy jó étrend kialakítása a súlyfelesleg elkerülése érdekében, úgy egy kis tervezéssel a felhő költségei optimalizálhatók. Többek között ilyen témákkal foglalkozik a december 9-i HWSW meetup.

a címlapról

Hirdetés

FinOps: a fájdalommentes diéta titka a felhőben

2021. december 8. 00:38

Sokan szembesülnek a cloudos számlájuk elhízásával. Mint ahogyan a test számára is lehetséges egy jó étrend kialakítása a súlyfelesleg elkerülése érdekében, úgy egy kis tervezéssel a felhő költségei optimalizálhatók. Többek között ilyen témákkal foglalkozik a december 9-i HWSW meetup.