Szerző: mz

2000. augusztus 28. 14:21

Biztonsági társprocesszor a National Semiconductortól

A National Semiconductor teljes értékű biztonsági társprocesszor készítését tervezi PC-khez. A chip megfelelne a Trusted Computing Platform Alliance biztonsági specifikációinak, melyeket minap hozott nyilvánosságra a társaság.
A National Semiconductor szerint a hardver alapú biztonsági megoldás szállítása 2001 elején kezdődhet meg, de a cég további fejlesztéseket is tervez, szintén a TCPA előírásai szerint.
A biztonsági társprocesszor áll majd magából a processzorból, memóriából, bővebben nem ismertetett perifériákból, a titkosítási műveleteket gyorsító elemekből és a beágyazott firmware-ből, mondta el a cég. A chip a Wave System-től licenszelt legújabb biztonsági technológiákkal lesz felszerelve.
A National beveti az I/O vezérlők, beágyazott eszközök terén szerzett tapasztalatát, és olyan, a TCPA előírásoknak megfelelő terméket fejleszt, mely hozzájárulhat az e-kereskedelmi tranzakciók biztonságosabbá tételéhez, ezáltal költséghatékony módon, a jelenlegi és jövőbeli követelményeknek megfelelve járulhat hozzá az e-kereskedelem fejlődéséhez - vélik a cégnél.
A TCPA egy több, mint 120 hardver- és szoftvercéget tömörítő szervezet, mely új hardveres és szoftveres jellegű specifikációkat fejleszt biztonsági, adatvédelmi és e-kerekedelmi célokra.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról