Szerző: Koi Tamás

2011. augusztus 18. 09:45

Újabb százmilliós piacon erősítette meg pozícióit az Opera

Újabb jelentős piacot szerezhet magának a norvég Opera Software, miután a cég a Vodafone Csoporttal kötött együttműködésének keretén belül a vállalat indiai érdekeltsége számára is fejleszt saját böngészőt.

HIRDETÉS

Tovább terjeszkedik a fejlődő országokban az Opera Software, melynek nevéhez több népszerű mobilos alternatív böngésző (Opera Mobile, Opera Mini) fűződik. A szoftveres fejlesztőcég ezúttal a Vodafone Csoporttal kötött megállapodásának köszönhetően Indiában, a világ második legnagyobb mobilpiacán erősítette meg pozícióit, a Vodafone Essar számára készített, saját márkás mobilos böngésző segítségével.

A márkázott böngésző lényegében nem más, mint az elsősorban alapfunkciókkal rendelkező telefonok tulajdonosai által használt Opera Mini kissé átalakított verziója. A Vodafone Essar ügyfelei a böngésző gyorshívójában egyedi linkeket találnak, melyek vagy az országban népszerű weboldalakra, közösségi szolgáltatásokra irányítanak át, vagy a Vodafone Essar saját oldalait mutatják az előfizetőnek.

Az Operának egy hónapon belül ez a második jelentős együttműködési megállapodása jelentős ügyfélszámot képviselő keleti piacokon. A cég augusztus elején jelentette be, hogy megállapodott Kína egyik legnagyobb mobiltelefon-disztribútorával, a Telling Telecommal arról, hogy a forgalmazó által értékesített készülékekre felkerül az Opera Mini speciálisan átalakított verziója.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

A helyi mobilhálózatok sajátosságai révén az Opera számára ideális terjeszkedési terep lehet India és Kína, hiszen a két országban a 3G-s lefedettség a lakosságra levetítve közel sem olyan teljes, mint Európában. Az ilyen területeken élők számára az Opera által használt, tömörített adatforgalommal működő proxyalapú megoldások jelenthetik az egyetlen lehetőséget a mobiltelefonos böngészésre. Ráadásul ezekben az országokban az okostelefon-penetráció is messze elmarad a nyugati szinttől, ám az Opera java-alapú megoldása szinte minden telefonra telepíthető.

A Vodafone Essar bár a világ legnagyobb mobilszolgáltatói közé tartozik, Indiában csak a második legnagyobb piaci szereplőnek számít - 141 millió előfizetővel.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 30. 17:06

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.