Szerző: Gálffy Csaba

2011. augusztus 30. 17:27

Közösségi CRM-et mutat be a Seesmic

Nagy várakozás előzi meg az ismert Twitter-klienst fejlesztő Seesmic és a Salesforce.com közös megoldásának bemutatkozását. A felhő-alapú CRM-szolgáltató és a közösségi szolgáltatásokban utazó alkalmazásgyártó partnerségéből érdekes dolgok születhetnek.

A jövőben is együttműködik a Salesforce.com és a Seesmic, ugyanis korábbi közös projektjük, a Chatter után itt a Pivot, a Seesmic által készített mobil CRM-alkalmazás. Az előzetes bejelentés szerint a Seesmic CRM dedikált, androidos okostelefonokon és iOS-en futó alkalmazás lesz, amely kapcsolódik a Salesforce.com saját ügyfélkapcsolati rendszereivel. A két mobilplatformot a Windows Phone-os verzió is követi, ahogy a táblagépes változat is megjelenik néhány hét múlva.

Stratégiai döntések

A Seesmic sikeres közösségi oldalakat kezelő kliensprogram, amelyet Loic Le Meur francia vállalkozó alapított. A startup által fejlesztett azonos nevű alkalmazás segítségével folyamatosan követhető a Twitter és a Facebook hírfolyam, ráadásul a szolgáltatás az okostelefonos mellett asztali webes formában is elérhető. A Seesmic sikere abban rejlik, hogy hatékonyan képes összevonni a különböző közösségi oldalakon folyó aktivitást, így a két közösségi szájt mellett rendelkezik YouTube, Foursquare, Techmeme és LinkedIn integrációval is.

Rust? Kubernetes? FinOps? Melyiket válasszam?

Egy jó karrierdöntéshez sok apróság szükséges. Egy alapos hazai technológiai körkép azoban még hiányzott. Végre van ilyen, és a 21. kraftie adásban kidumáltuk.

Rust? Kubernetes? FinOps? Melyiket válasszam? Egy jó karrierdöntéshez sok apróság szükséges. Egy alapos hazai technológiai körkép azoban még hiányzott. Végre van ilyen, és a 21. kraftie adásban kidumáltuk.

A Salesforce.com és a Seesmic együttműködése nem újkeletű, a két cég ősszel együtt mutatta be a Chatter nevű vállalati közösségi megoldást, a Salesforce.com pedig azóta bevásárolta magát a Le Meur cégébe. A Seesmic stratégiai irányváltása ennek fényében érhető, az első alkalmazásaival a végfelhasználókat célzó cég ütemesen fordul a vállalati felhasználók felé. Az irányváltást ösztönözte az is, hogy a Twitter korábban bejelentette, nem fogják megtűrni a Twitter.com funkcionalitását tükröző kliensprogramokat, a partnereknek saját piaci szegmenset kell keresniük, ha tovább akarnak működni.

A Seesmic úgy tűnik, hogy a Salesforce.com-os partnerségben és a vállalati felhasználókban lelte meg ezt a szegmenst. A két cég kooperációja kiválóan működik, a Salesforce.com ugyanis a közösségi CRM-ben találta meg a következő nagy növekedési lehetőséget - ez az a terület, ahol a Seesmic szakértelmére még nagy szükség lehet. A Salesforce.com elhivatottságát mi sem jelzi jobban, mint hogy április elején a Radiant 6 közösségi CRM-céget vették meg, idei éves konferenciájuk, a Dreamforce jelmondata pedig "Welcome to the Social Enterprise".

Appot rá

Az előzetes értesülések szerint a Seesmic CRM alkalmazás a Salesforce megoldásának közel teljes funkcionalitását prezentálja a mobilos operációs rendszerekre, és rendelkezik mindazokkal a képességekkel, amikkel a többi, nem mobilos platform nem bír. A felhasználók hozzáférnek Salesforce.com-os fiókjuk összes információjához, beleértve a névjegyzéket, az ügyfelekkel és a fogyasztókkal való kapcsolattartást, valamint az ezekkel kapcsolatos aktivitást is. Ugyanígy bejegyezhetik saját tevékenységüket az adott témában. Az alkalmazás aktívan kihasználja a modern okostelefonok hardverét is, így tartalmaz térképes integrációt, képfeltöltést és egyéb funkciókat is.

Az árazásról egyelőre nincs információ, de a szakértők szerint az alkalmazás felhasználónként és havonta mintegy 10 dollárba kerülhet majd.

a címlapról