Szerző: Bodnár Ádám

2011. augusztus 4. 11:19

Olasz szakember áll a Vodafone Magyarország élére

Szétválasztja az elnöki és vezérigazgatói pozíciókat a Vodafone Magyarország. A társaság operatív irányítását egy olasz szakember veszi át, dr. Beck György elnökként dolgozik tovább.

A Vodafone a Görögországban és Spanyolországban már megvalósított modellt követve Magyarországon is különválasztja az elnöki és a vezérigazgatói tisztséget. Dr. Beck György, a társaság elnök-vezérigazgatója októbertől elnökként dolgozik tovább, az új vezérigazgató az olasz Diego Massidda lesz. A HWSW meg nem erősített információi szerint eredetileg magyar vezetőt szeretett volna kinevezni a Vodafone, azonban a végső döntést a Vodafone Group mondta ki.

Diego Massidda jelenleg a Vodafone Csoport és a Vodafone Németország Video és Connected Home üzletágának jelenlegi igazgatója, a hazai Vodafone élén ő irányítja majd operatív vezetőként a működést, és viseli a teljes körű felelősséget a vállalat eredményeiért. Elnöki pozícióban dr. Beck György felel az üzleti stratégia kialakításáért, s a vállalat összes kifelé irányuló tevékenységéért, beleértve a legfontosabb politikai és gazdasági döntéshozókkal, így a kormányzattal, a szabályozó hatóságokkal és más külső intézményekkel fenntartott kapcsolatot.

Promptolsz-e már padawan?

Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Promptolsz-e már padawan? Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Dr. Beck György 2007 óta a Vodafone Magyarország vezérigazgatója, 2010 márciusa óta elnök-vezérigazgatója. A Vodafone-hoz való csatlakozása előtt dr. Beck György a HP Magyarország vezérigazgatója, a Compaq Kelet-Közép-Európáért és Magyarországért felelős vezérigazgatója, valamint a Digital Magyarország vezérigazgatója volt. Karrierjét 1978-ban a Számítógép-Alkalmazási Kutató Intézetben, a SZÁMKI-nál kezdte tudományos munkatársként. Az új vezérigazgató, Diego Massidda 2007. április 16-án került a Vodafone brit marketingcsapatához a szélessávú és online területekért felelős terület igazgatójaként. Ezt megelőzően a Telecom Italia Group franciaországi vezérigazgatója volt, ahova Tiscali Grouptól érkezett.

A pozíciók szétválasztásának okáról, szükségességéről nem kommunikál az operátor. A HWSW feltételezései szerint a lépésben közrejátszhat az is, hogy Beck Györgyöt tavaly az egészségi állapota miatt több hónapig nélkülözni kényszerült a Vodafone.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról