Szerző: Bodnár Ádám

2011. augusztus 4. 11:19

Olasz szakember áll a Vodafone Magyarország élére

Szétválasztja az elnöki és vezérigazgatói pozíciókat a Vodafone Magyarország. A társaság operatív irányítását egy olasz szakember veszi át, dr. Beck György elnökként dolgozik tovább.

A Vodafone a Görögországban és Spanyolországban már megvalósított modellt követve Magyarországon is különválasztja az elnöki és a vezérigazgatói tisztséget. Dr. Beck György, a társaság elnök-vezérigazgatója októbertől elnökként dolgozik tovább, az új vezérigazgató az olasz Diego Massidda lesz. A HWSW meg nem erősített információi szerint eredetileg magyar vezetőt szeretett volna kinevezni a Vodafone, azonban a végső döntést a Vodafone Group mondta ki.

Diego Massidda jelenleg a Vodafone Csoport és a Vodafone Németország Video és Connected Home üzletágának jelenlegi igazgatója, a hazai Vodafone élén ő irányítja majd operatív vezetőként a működést, és viseli a teljes körű felelősséget a vállalat eredményeiért. Elnöki pozícióban dr. Beck György felel az üzleti stratégia kialakításáért, s a vállalat összes kifelé irányuló tevékenységéért, beleértve a legfontosabb politikai és gazdasági döntéshozókkal, így a kormányzattal, a szabályozó hatóságokkal és más külső intézményekkel fenntartott kapcsolatot.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra?

Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra? Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

Dr. Beck György 2007 óta a Vodafone Magyarország vezérigazgatója, 2010 márciusa óta elnök-vezérigazgatója. A Vodafone-hoz való csatlakozása előtt dr. Beck György a HP Magyarország vezérigazgatója, a Compaq Kelet-Közép-Európáért és Magyarországért felelős vezérigazgatója, valamint a Digital Magyarország vezérigazgatója volt. Karrierjét 1978-ban a Számítógép-Alkalmazási Kutató Intézetben, a SZÁMKI-nál kezdte tudományos munkatársként. Az új vezérigazgató, Diego Massidda 2007. április 16-án került a Vodafone brit marketingcsapatához a szélessávú és online területekért felelős terület igazgatójaként. Ezt megelőzően a Telecom Italia Group franciaországi vezérigazgatója volt, ahova Tiscali Grouptól érkezett.

A pozíciók szétválasztásának okáról, szükségességéről nem kommunikál az operátor. A HWSW feltételezései szerint a lépésben közrejátszhat az is, hogy Beck Györgyöt tavaly az egészségi állapota miatt több hónapig nélkülözni kényszerült a Vodafone.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról