Szerző: Koi Tamás

2011. július 20. 10:52

Három tablet jön idén a Lenovótól

Tegnap három új tabletről rántotta le a leplet a Lenovo, Kína legnagyobb számítógépgyártója. A cég eddig kizárólag a belpiacra szállított ilyen megoldást, a most bemutatott újdonságokat azonban világszerte lehet majd kapni.

Az új tabletek közt lesz kifejezetten kommersz piacra szánt, otthoni felhasználóknak ajánlott, valamint üzleti megoldás is, a Lenovo PC-s üzletágának termékvonalaihoz igazodva. A most bemutatott termékek közül kettő, az IdeaPad K1 és a ThinkPad Tablet Android operációs rendszert futtat, míg az IdeaPad P1-re Windows 7 kerül majd.

A három újdonság közös vonása, hogy mindhárom tablet 10,1 hüvelykes képátlójú, 1280x800 pixeles felbontású kijelzővel érkezik, vagyis egyazon méretkategóriába sorolható mindegyik eszköz. Az IdeaPad K1 lényegében a márciusban a kínai piacon megjelent LePad táblagép nemzetközi megfelelője, Android 3.1 operációs rendszerrel, és 1 GHz-en ketyegő NVIDIA Tegra 2 processzorral. A készülék 16, 32 és 64 gigabájt háttértárral kerül forgalomba még ebben a hónapban, kizárólag Wi-Fi, és WLAN/3G kombinált rádiós változatban, 499 dolláros induló áron.

A szoftveres felületet a Lenovo Launcher alkalmazás teszi teljessé, a felhasználók pedig az Android Market külön erre a célra létrehozott szekciójából (Lenovo App Shop) tölthetnek majd le programokat a tabletre.

Az IdeaPad K1-hez hasonlóan szintén az otthoni felhasználókat célozza az IdeaPad P1, fontos különbség ugyanakkor, hogy erre a tabletre nem a Google operációs rendszere kerül majd, hanem a Microsofté. A Windows 7-tel érkező készülék ennek megfelelően izmosabb hardvert is kap: a rendszer lelkét egy 1,5 GHz-es Intel processzor adja 2 gigabájt memóriával megtámogatva. A tableten egy USB-port is lesz, valamint mini PCI Express csatolóból is elhelyeznek rajta hármat.

A windowsos készülék 32 vagy 64 gigabájtos flash háttértárral kerül forgalomba a negyedik negyedévben, szintén Wi-Fi, illetve WLAN/3G kombinált rádióval. A tablethez opcionális kiegészítőként stylus is kapható lesz.

Hány adag sültkrumplit bír el 25 Kubernetes klaszter? (x)

Globálisan napi akár 2,5 millió rendeléssel is megbirkóznak az RDI Hungary által fejlesztett háttérrendszerek és mobilalkalmazások.

Hány adag sültkrumplit bír el 25 Kubernetes klaszter? (x) Globálisan napi akár 2,5 millió rendeléssel is megbirkóznak az RDI Hungary által fejlesztett háttérrendszerek és mobilalkalmazások.

Az új kínálat üzleti felhasználóknak szánt darabja, a ThinkPad Tablet már a Lenovo ThinkPadek szögletesebb, elegánsabb formavilágát követi, valamint olyan, speciális kiegészítők is beszerezhetők hozzá (például dokkoló), mellyel többnyire az üzleti noteszgépeket látják csak el. A ThinkPad Tabletbe ettől függetlenül ugyanaz az 1 GHz-es Tegra processzor kerül, mint a K1-be, a rendszerkörnyezet pedig szintén Android 3.1 lesz.

Az üzleti tablet érdekessége a teljes méretű USB-port, valamint a külön beszerezhető Keyboard Folio, mellyel leginkább az ASUS Eee Pad Transformer koncepciójához hasonlítható az összeállítás. A ThinkPad Tablethez a Lenovo a noteszgépekhez hasonlóan páratlan terméktámogatást nyújt, így a jótállási idő meghosszabbítható 2 és 3 évvel, valamint a gyártó teljes körű telefonos helpdesket kínál ügyfeleinek.

A stylussal is ellátott ThinkPad Tablet 16, 32 és 64 gigabájt háttértárral kapható a jövő hónaptól, 499 dolláros induló ártól.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról