:

Szerző: Bodnár Ádám

2000. augusztus 25. 22:14

AMD Athlon SMP chipkészletek

A System Logic cikke beszámolt az "AMD Seminar" rendezvényen történtekről. A rendezvény egyik legfontosabb témája az AD processzorokat támogató lapkakészletek megjelenése volt.

Mindannyian tudtuk, hogy az Athlon-alapú platform legnagyobb hátránya eddig a többprocesszoros rendszerek hiány volt. Nos, idén ősszel elhárulnak az akadályok, ugyanis két chipkészlet is megjelenik, amely képes több Athlon processzor kezelésére.

A VIA KX266 lapkakészlete és az AMD 760 chipkészlet egyaránt két-két AMD Athlon processzort támogat. Az érdekesség az, hogy az AMD 760 chipset northbridge-e képes más AMD 760 northbridge-ekkel kommunikálni, így a processzorok számát tulajdonképpen csak az alaplapra szerelt northbridge chipek száma határozza meg. Ezzel a módszerrel - hála az EV6 busz point-to-point kialakításának - a többprocesszoros rendszerek egészen rugalmasan építhetők fel és skálázhatók.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 00:51

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.