Szerző: Gálffy Csaba

2011. június 14. 11:59

Újrarendeződött a HP felsővezetése

Folyamatosan szabja át saját elképzelései szerint a vállalatot Leo Apotheker. A legújabb szervezeti átalakításban két felsővezető távozik, a vállalat nagy veteránja, Ann Livermore pedig kikerül a mindennapi döntéshozási folyamatokból.

Az elszámoltathatóságra és az egyértelműbb felelősségekre helyezi a hangsúlyt a HP legújabb átszervezése - állítják az elemzők. Az új vállalati struktúrában minden üzletágnak egyetlen, tisztán látható vezetője van, aki közvetlenül az elnök-vezérigazgató Leo Apothekernek jelent. A letisztult, új hierarchia implementációja azonban fennakadásokat okozhat a vállalat működésében, a tőzsde emiatt meglehetősen óvatosan kezelte a bejelentést.

Az egyik legfontosabb változás Ann Livermore távozása a vállalati szolgáltatások üzletágának éléről. A divízió tavaly mintegy 57 milliárd dolláros bevételt könyvelt el, az elmúlt néhány negyedévben azonban nem tudta fenntartani korábbi növekedési ütemét. A 29 éve a vállalatnál dolgozó Livermore-t már hosszú ideje a vezérigazgatói pozíció várományosaként tartották számon, de vesztett Lew Platt, Carly Fiorina, Mark Hurd és legutóbb Apotheker ellenében is. A hölgy nem távozik teljesen a HP-tól, hanem a igazgatótanács tagjaként folytatja munkáját, illetve a megfelelő jelölt kiválasztásáig vezeti a vállalati divízióba nem integrált, outsourcinggal és tanácsadással foglalkozó vállalati részeket.

Livermore távozásával vállalati megoldásokat szállító részleg teljes egészében Dave Donatelli kezében összpontosul, beleértve az üzleti kritikus szervereket, a tárolókat, a hálózati megoldásokat és szolgáltatásokat is - a vállalati szoftverek azonban maradnak korábbi helyükön. Az új struktúrának megfelelően Donatelli egyenesen Apotheker alá tartozik, ahogy a szoftverekért felelős Bill Veghte és Jan Zadak, a sales vezetője is - korábban mindhárman Livermore alá tartoztak. Apotheker szerint az új struktúra segít majd javítani a különböző szervezeti részek fókuszát és végrehajtási képességét is.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Az átrendezésnek vesztesei is vannak, azonnali hatállyal távozott a cégtől Randy Mott, a HP informatikai vezetője. Bennfentes források szerint Mott legfőbb "bűne" az volt, hogy rávette a vállalat előző vezérigazgatóját, Mark Hurdöt mintegy 84 adatközpont bezárására, amellyel a cég egymilliárd dollárt spórolt évente, azonban a lépés súlyosan érintette a cég versenyképességét. Távozott a cégtől az adminisztratív vezető Pete Bocian is, aki a vállalat ingatlanait és egyéb vagyontárgyait menedzselte - az ő pozíciója teljesen megszűnik.

Nem fényes

Az elemzők szerint az átrendezett HP döntéshozási struktúra jó irányba mutat - de komoly veszélyeket is hordoz magában. Ann Livermore "felfelé buktatásával" ugyanis kikerült eddigi, vállalati szolgáltatásokért felelős pozíciójából, a nagy partnereknek pedig meg kell tanulniuk együttműködni utódjával, Donatellivel. A vállalat életét szorosan követő szakértők szerint a rendkívül tapasztalt és jó képességekkel rendelkező Livermore rendkívül fontos tartozéka volt a szolgáltatásokért felelős üzletág jó teljesítményének, az utód képességei azonban még nem ennyire egyértelműek.

Mióta Leo Apotheker november elején átvette a HP irányítását, már mintegy 10 magas rangú alkalmazott távozott a cégtől. Helyükre hasonló számban vettek fel vezetőket, többet az SAP-tól, Apotheker előző cégétől.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról