:

Szerző: Barna József

2000. augusztus 25. 12:45

ATi grafikus chip a Nintendo új konzoljában

Úgy tűnik, az ATi sem kíván lemaradni versenytársai mögött azáltal, hogy veszni hagyja a játékkonzolok piaca által nyújtott hatalmas bevételeket. A cég tegnap a Nintendóval közösen bejelentette, hogy ez utóbbi Nintendo GAMECUBE TM típusú konzoljához az ATi fogja szállítani a grafikus chipet. A Japánban várhatóan jővő év szeptemberében megjelenő új játékgép tervezésében az az ArtX is részt vett, melyet az év elején vásárolt fel az ATi. A 3D-s motor (Flipper) órajele várhatóan 200 MHz fölött lesz és a NEC 0.18-mikronos beágyazott DRAM technológiáját fogja hasznosítani, mégpedig oly módon, hogy 2 MB on-die frame puffert tartalmaz majd.

Úgy tűnik, az ATi sem kíván lemaradni versenytársai mögött azáltal, hogy veszni hagyja a játékkonzolok piaca által nyújtott hatalmas bevételeket. A cég tegnap a Nintendóval közösen bejelentette, hogy ez utóbbi Nintendo GAMECUBETM típusú konzoljához az ATi fogja szállítani a grafikus chipet. A Japánban várhatóan jővő év szeptemberében megjelenő új játékgép tervezésében az az ArtX is részt vett, melyet az év elején vásárolt fel az ATi. A 3D-s motor (Flipper) órajele várhatóan 200 MHz fölött lesz és a NEC 0.18-mikronos beágyazott DRAM technológiáját fogja hasznosítani, mégpedig oly módon, hogy 2 MB on-die frame puffert tartalmaz majd.

A GAMECUBE lelke egyébiránt egy 405 MHz-en futó IBM PowerPC processzor és 40 MB SDRAM. A játékok pedig egy nem-szabványos 1.5 GB tárolókapacitású optikai lemezen lesznek hozzáférhetőek; az tehát még kérdés, hogy az új konzol képes lesz-e DVD lemezek kezelésére is. Az viszont bizonyos, hogy a beépített 56kbps modemen keresztül az Internethez is csatlakoztatható lesz.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 03:15

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.