Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Itthon is forgalomba kerül az Xperia Play

Koi Tamás, 2011. június 03. 15:06
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Rövidesen a hazai boltok és a mobilszolgáltatók kínálatában is megjelenhet a Sony Ericsson kifejezetten játékra fejlesztett okostelefonja, az Xperia Play.

hirdetés

A februári Mobile World Congressen bemutatkozott androidos készülék, mely formavilágát tekintve leginkább a PSP Go! felépítését követi, több piacon már kapható, hazánkban mindeddig a fizetős Android Market hiánya miatt nem került hivatalosan forgalomba. Miután a Google megnyitotta a mobilos alkalmazás-piactér fizetős részét Magyarországon, minden akadály elhárult a forgalmazás elől: az Xperia Play a harmadik negyedévben érkezik hazánkba, ekkora már a tervek szerint tucatnyinál is több exkluzív játékot lehet majd elérni hozzá.

Az Xperia Play minden kétséget kizáróan az idei év egyik legjobban várt készüléke a Sony Ericssonnál. Az Android és PlayStation Portable keresztezéséből született mobilt maga Kaz Hirai, minden Playstationök atyja mutatta be személyesen - az anyacég Sony valószínűleg ezzel is akarta mutatni, kiáll a most bemutatott platform mellett. A támogatásra szükség is lesz, hiszen egy játékra kihegyezett készülék játékok nélkül sokat nem fog érni. A bemutatón elhangzottak szerint azonban ez a veszély nem fenyeget, a telefon piacra kerülésekor, márciusban legalább 50 cím lesz elérhető - olyan kiadóktól mint az EA, az Activision, a Gameloft, a Trendy és a Fish Labs.

A vállalat tegnap több mint húsz új címet jelentett be, melyek közül tíz kizárólag a Play-en érhető el (a programok egyrészt ID alapján azonosítják be a telefont, másrészt nem működnek érintőkijelzővel, csak a Play interfészével). A Sony Ericsson bejelentette továbbá, hogy a PlayStation játékgyűjtemény egy részét elérhetővé fogja tenni a Playre - elsőként a Spyro the Dragon, a Wipeout és a Twisted Metal Androidra portolt változatai jelennek majd meg.

A Sony Ericsson a jövő héten kezdődő E3 expón hoz nyilvánosságra további részleteket a játékválaszték bővítéséről. A cég a magyarországi forgalmazási tervekről egyelőre csak annyit árult el, hogy a készülék valamikor a harmadik negyedévben kerülhet be a hivatalos értékesítési csatornába itthon.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.