Szerző: Bodnár Ádám

2012. március 14. 15:05

Ötvenedik fórumát tartja a Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület

A kezdetek óta szigorú rendben, évente 5 alkalommal követtik egymást a Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület fórumai, amelyeken eddig összesen 253 szakmai előadás hangzott el és 3169 látogató vett részt. A jövő héten rendezik az ötvenedik összejövetelt.

A Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület története 2001-re nyúlik vissza, ekkor alapítottak munkacsoportot az IT-biztonság különböző területein tevékenykedő szakemberek és cégek. A szervezet megalakulása óta az információvédelmi irányítási rendszerek magyarországi népszerűsítésével, információbiztonsági ismeretterjesztéssel és tudatosítással foglalkozik. A csoport tagjai rendszeresen dolgoztak együtt különböző információbiztonsági témákban, elkészítették az akkor még BS 7799 jelű információvédelmi szabvány első magyar fordítását, és még 2002-ben megtartották az első fórumot, akkor még 50 fő részvételével.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

A március 21-én a budapesti Platánus Hotelben zajló 50. jubileumi fórum programja egyfajta összefoglalás, ígérik a szervezők. Az eseményen Gasparetz András, az egyesület elnöke foglalja össze az eddigi eredményeket, valamint vázolja a legújabb IT-biztonsági kihívásokat. Ezt követően Jakab Péter, az MKB Bank ügyvezetője a bankbiztonság legújabb fejleményeiről tart előadást, majd Dr. Muha Lajos, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Karának tanára az információbiztonság jövőjébe enged betekintést.Dósa Lajos, a Budapest Bank adatbiztonsági felelőse az adatfélelmekbe avatja be az érdeklődőket.

A kávészünet után Szabolcs András, az ISACA Egyesület vezetője beszél 2012 várható  IT-biztonsági fenyegetéseiről, majd következik, Hirsch Gábor, az IVSZ IT-biztonsági munkacsoportjának képviseletében, valamint Keleti Arthur, az ITBN főszervezője - mindketten rendszeres előadói a hazai IT-biztonsággal foglalkozó eseményeknek. A jubileumi konferenciát az ISO 27001 szabványcsalád fejlődésével foglalkozó előadás zárja.

Az eseményről részletes információ elérhető az Egyesület weboldalán, ahol regisztrálni is lehet.

a címlapról