Szerző: Bodnár Ádám

2012. március 14. 15:05

Ötvenedik fórumát tartja a Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület

A kezdetek óta szigorú rendben, évente 5 alkalommal követtik egymást a Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület fórumai, amelyeken eddig összesen 253 szakmai előadás hangzott el és 3169 látogató vett részt. A jövő héten rendezik az ötvenedik összejövetelt.

A Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület története 2001-re nyúlik vissza, ekkor alapítottak munkacsoportot az IT-biztonság különböző területein tevékenykedő szakemberek és cégek. A szervezet megalakulása óta az információvédelmi irányítási rendszerek magyarországi népszerűsítésével, információbiztonsági ismeretterjesztéssel és tudatosítással foglalkozik. A csoport tagjai rendszeresen dolgoztak együtt különböző információbiztonsági témákban, elkészítették az akkor még BS 7799 jelű információvédelmi szabvány első magyar fordítását, és még 2002-ben megtartották az első fórumot, akkor még 50 fő részvételével.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

A március 21-én a budapesti Platánus Hotelben zajló 50. jubileumi fórum programja egyfajta összefoglalás, ígérik a szervezők. Az eseményen Gasparetz András, az egyesület elnöke foglalja össze az eddigi eredményeket, valamint vázolja a legújabb IT-biztonsági kihívásokat. Ezt követően Jakab Péter, az MKB Bank ügyvezetője a bankbiztonság legújabb fejleményeiről tart előadást, majd Dr. Muha Lajos, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Karának tanára az információbiztonság jövőjébe enged betekintést.Dósa Lajos, a Budapest Bank adatbiztonsági felelőse az adatfélelmekbe avatja be az érdeklődőket.

A kávészünet után Szabolcs András, az ISACA Egyesület vezetője beszél 2012 várható  IT-biztonsági fenyegetéseiről, majd következik, Hirsch Gábor, az IVSZ IT-biztonsági munkacsoportjának képviseletében, valamint Keleti Arthur, az ITBN főszervezője - mindketten rendszeres előadói a hazai IT-biztonsággal foglalkozó eseményeknek. A jubileumi konferenciát az ISO 27001 szabványcsalád fejlődésével foglalkozó előadás zárja.

Az eseményről részletes információ elérhető az Egyesület weboldalán, ahol regisztrálni is lehet.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról