Szerző: mz

2000. augusztus 24. 00:14

Kísérleti mobil adatátvitel 153 kbit/sec sebességgel

A Qualcomm CDMA Technologies bejelentette, hogy befejezte a világ első olyan harmadik generációs CDMA 1x rendszerét, mely maximálisan 153 kbit/másodperc átvitelt tesz lehetővé mindkét irányban. Ugyancsak elkészült az első olyan CDMA mobil modemchipset, mely multimédiás anyag továbbítására használható.
A CDMA chipset tudását tesztek is demonstrálták, az eredmény mind a hang-, mind az adatátvitel területén kedvezőnek mutatkozott. A tesztek során élő, kétirányú videokonferenciát, csevegést, internetezést, és egy fájl átvitelét láthatták a szerencsések. Az egyik állomás egy mozdulatlan, a másik egy mozgásban lévő notebook volt. A próba során egy 1 Mbyte-os fájlt ftp protokollon keresztül 59 másodperc alatt sikerült továbbítani.
Kereskedelmi, harmadik generációs 1x mobil szolgáltatás Koreában várhatóan már az év végén beindulhat, hasonló rendszerek telepítését az Egyesült Államokban és Japánban valamikor a következő évben tervezik.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról