Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Új androidos Walkman-mobil érkezik

Koi Tamás, 2011. április 22. 12:10
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Kisebb vérfrissítést visz szebb napokat látott Walkman márkanevet viselő mobiltelefon-termékcsaládjába a Sony Ericsson. A cég hamarosan piacra dobja a W8-at, ami valójában egy már meglévő telefon minimális átdolgozásával jött létre.

A Walkman W8 a svéd-japán gyártó második androidos zenetelefonja, egyben a termékkategória új csúcskészüléke lesz. A gyártó szándékai az új modellel egyelőre csak a Sony Ericsson indonéz weboldalán szerepel, és egyelőre csak az ázsiai országokra jelentette be a vállalat a forgalmazást.

A W8-as típusszámot viselő Walkman-mobil gyakorlatilag a tavaly nyáron bejelentett Xpreria X8 megfelelője, a két telefon szinte teljes egészében megegyezik. Az új Walkman az Xperia X8-hoz hasonlóan 3 hüvelykes kapacitív érintőkijelzővel rendelkezik, így méretét tekintve a sikeres X10 mini sorozat és az X10 közé ékelődik. Az újdonság esetében nem csak a kijelző mérete, hanem annak felbontása is változatlan, az érintőkijelző így 320x48 pixel kirajzolására képes.

A telefon egyéb paramétereit tekintve sem különbözik sokban az X8-tól, így a W8-ban ugyanaz a 600 MHz-es processzor dolgozik (168 MB rendszermemóriával megtámogatva), mint az Xperia-családba tartozó ikertestvérben, emellett a kamera felbontása is maradt 3,2 megapixel. Az egyetlen hardveres változás a készülék átszínezése (a W8 három színben kerül forgalomba), valamint a Walkman logó feltüntetése az előlapon - emellett a zenetelefon jobb minőségű headsetet is kap.

Az egyik legfontosabb szoftveres változás (a Walkman-médialejátszót leszámítva), hogy a W8 immár az Android operációs rendszer 2.1-es verziójával érkezik gyárilag. Emlékezetes, hogy az Xperia X8 Android 1.6-tal került ki a gyárakból, a frissítés pedig igen sokáig húzódott. Várható, hogy akárcsak az Xperia X8-hoz, úgy a W8-as Walkman modellhez sem lesz további Android-frissítés.

A Sony Ericsson W8-as Walkman-telefonja a második negyedévben kerül a boltokba Kínában, Hongkongban, Indonéziában, Malajziában, a Fülöp-szigeteken, Tajvanon, Thaiföldön és Vietnamban. Európai forgalmazásról egyelőre nincs hír.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.