Szerző: Koi Tamás

2011. április 7. 12:03

Ingyen navigáció a vodás iPhone-okra is

Immár a Vodafone iPhone-felhasználói is letölthetnek készülékükre ingyenes, magyar nyelvű navigációs programot, a szolgáltató a korábbi Nav N Go, immár NNG iGO My Way alkalmazását dolgozta át, és töltötte fel az App Store-ba.

Április elejétől a hazai Vodafone iPhone-felhasználói számára is hozzáférhető az NNG iGO My Way navigációs szoftverének magyarországi térképadatbázissal ellátott változata. A program egyike azoknak az egyedi alkalmazásoknak, melyeket a Vodafone az egyedi testreszabást követően saját márkanevével fémjelezve feltöltött az App Store-ba, bár a premier ezúttal hónapokat késett - a szolgáltató már tavaly novemberben, az iPhone forgalmazásának kezdetekor az előfizetők rendelkezésére akarta bocsátani az alkalmazást.

Az átdolgozott térképprogram egyelőre annyi Vodafone-specifikus extrával szolgál, hogy az adatbázis tartalmazza az összes Vodafone-üzlet címét és nyitvatartási idejét. A program választhatóan angol és magyar nyelven kommunikál, és az iPhone-ok mellett az iPod Touch-csal és az iPaddel is kompatibilis. A telepítés egyetlen feltétele, hogy iOS 4.0 vagy újabb operációs rendszer fusson a készüléken.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

A Vodafone mellett a T-Mobile is kínál navigációs megoldást iPhone-os ügyfeleinek, a magenta szolgáltató azonban nem az iGO-t, hanem a Navteq NAVIGON térképszoftverét választotta. Az operátornál tavaly augusztus óta elérhető NAVIGON Select T-Mobile Edition szintén ingyenes, az ügyfelek azonban a letöltés után vásárolhatnak hozzá az alkalmazáson belül Kelet-Európa vagy Európai Unió térkép-kiegészítéseket.

A T-Mobile és a Vodafone az iPhone forgalmazásának megkezdését követően több, részben vagy teljes egészében saját fejlesztésű alkalmazást tett elérhetővé a platformhoz. Így mindkét szolgáltatónak van mobilvásárlást támogató alkalmazása, a T-Mobile emellett a saját cégcsoporthoz tartozó tartalomszolgáltatási platformokhoz is kínál letölthető appokat.

A Vodafone Navigation Hungary alkalmazás letölthető az App Store-ból. Az alkalmazáshoz 2011. december 31-ig díjmentes térképfrissítés jár, további térképadatbázisok azonban egyelőre nem vásárolhatók hozzá, a cégnél ettől függetlenül "bíznak benne" hogy hamarosan további országok térképei lesznek elérhetők az ügyfelek számára.

a címlapról

VISION

0

Olcsóbb Vision Pro-ra fekszik rá az Apple

2024. június 19. 13:00

A második generációs eszköz fejlesztése helyett egy alacsonyabb árkategóriára lövő hardverre összpontosít az almás cég, ami 2025-ben jelenhet meg.