Szerző: Vörös Péter

2000. március 16. 14:35

A Toshiba a Liquid Audio-t és SD memória kártyákat fog használni új, hordozható audió lejátszójához

A zenéket természetesen az Internetről lehet majd letölteni olyan Web-helyekről, mint pl. a Amazon.com vagy a CDNow, amelyek részére a kaliforniai Liquid Audio szolgáltat több, mint 50.000 dalt és több, mint 1 millió zene részletet MP3 formátumban. A hordozható audió lejátszó SD memória kártyát fog használni, amely a Toshiba, a Matsushita és az amerikai SanDisk (ez utóbbi egy fogyasztói elektronikai eszközökben használt memória chip-eket gyártó cég) által kifejlesztett kb. bélyeg-méretű tároló eszköz, amely támogatja az ún. CPRM másolásvédelmi technológiát. A lejátszó április 22-én jelenik meg Japánban és az MP3 formátumon kívül az AAC-t is tudni fogja. A Toshiba Internetes zenei lejátszója a tavaly piacra dobott Sony Memory Stick Walkman-nel fog versenyezni, ez utóbbi a Sony által kifejlesztett, rágógumi méretű ‘Memory Stick’ memóriát valamint az ATRAC3 audiótömörítési eljárást alkalmazza. Elemzők szerint a közvetlen Internetes zenei letöltés piaca 2003-ra 147 millió $-os piac lesz.

A zenéket természetesen az Internetről lehet majd letölteni olyan Web-helyekről, mint pl. a Amazon.com vagy a CDNow, amelyek részére a kaliforniai Liquid Audio szolgáltat több, mint 50.000 dalt és több, mint 1 millió zene részletet MP3 formátumban. A hordozható audió lejátszó SD memória kártyát fog használni, amely a Toshiba, a Matsushita és az amerikai SanDisk (ez utóbbi egy fogyasztói elektronikai eszközökben használt memória chip-eket gyártó cég) által kifejlesztett kb. bélyeg-méretű tároló eszköz, amely támogatja az ún. CPRM másolásvédelmi technológiát. A lejátszó április 22-én jelenik meg Japánban és az MP3 formátumon kívül az AAC-t is tudni fogja. A Toshiba Internetes zenei lejátszója a tavaly piacra dobott Sony Memory Stick Walkman-nel fog versenyezni, ez utóbbi a Sony által kifejlesztett, rágógumi méretű ‘Memory Stick’ memóriát valamint az "ATRAC3" audiótömörítési eljárást alkalmazza. Elemzők szerint a közvetlen Internetes zenei letöltés piaca 2003-ra 147 millió $-os piac lesz.
[CNET]

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.