:

Szerző: HIRDETÉS

2011. március 12. 09:40

HOUG Konferencia 2011: laptop ajánlott!

A Balatonról a méltán népszerű Egerszalókra költözik 2011-ben a Magyarországi Oracle Felhasználók Egyesületének (Hungarian Oracle User Group, HOUG) évente szokásos konferenciája, amelyet március 28-30. között tartanak a Saliris Resort Spa & Konferencia Hotelben.

A tavalyi balatonalmádi eseményen a Sun Microsystems még csak "vendégként" volt jelen, a 2011-es, sorozatban a tizenötödik HOUG Konferencián azonban már az Oracle részeként szerepel, miután 2010 nyarán Magyarországon is megtörtént a két cég egyesülése, és a Sun az Oracle részévé vált.

A 2011-es HOUG Konferencia első napja a workshopoké, ezekre érdemes notebookkal érkezni, ugyanis több olyan „hands-on” labor is szerepel a programban, ahol a hallgatók feltelepíthetik saját PC-jükre egy virtuális gép rendszerképét és az oktatóval együtt maguk is végrehajthatják egy-egy feladat elvégzéséhez szükséges lépéseket. A workshopok témái között megtalálható a Solaris 11, a ZFS-alapú OpenStorage tárolók és a virtualizáció mellett a Java EE6, az Oracle 11g adatbázis-kezelő által nyújtott Real Application Testing szolgáltatás, de szó lesz az Oracle Business Intelligence 11g-ről és az OpenOffice-ról szóló workshop is.

A programok a második nap a plenáris előadásokkal és a szekciókkal folytatódnak, ahol az Oracle szakértői és az Oracle különféle megoldásainak felhasználói mutatják be, milyen eszközökkel és hogyan oldottak meg egy-egy felmerült üzleti problémát. 2011-ben is kiemelt fókuszt kap az államigazgatás és az egészségügy, de a második napra esik az Oracle köztesszoftverekkel (WebLogic, SOA, stb.) és adatközponti megoldásokkal foglalkozó előadások egy része is.

A harmadik nap vannak az IT-biztonsággal foglalkozó szekció előadásai és folytatódnak az adatközpontokkal kapcsolatos előadások is.  A Sun felvásárlásának egyik fő célja az volt, hogy az Oracle egyedülálló termékkínálatot hozzon létre, amely szervereket, tárolókat, hálózati berendezéseket, operációs rendszereket, köztesszoftvereket, felügyeleti eszközöket, fejlesztői környezetet és alkalmazásokat egyaránt tartalmaz, vagyis egy vállalati IT infrastruktúra minden elemét kínálni tudja.

A Sun hardverekkel, vagyis szerverekkel, lemezes és szalagos tárolókkal kapcsolatos stratégiáról, termékekről, újdonságokról szóló előadások szintén a HOUG Konferencia zárónapján hangzanak majd el - a résztvevők testközelből ismerkedhetnek meg az Oracle Exadata rendszerrel, valamint az Exalogic privát clouddal. A szerdai nap színfoltja lesz az OTP és az Oracle közös előadása, ahol a pénzintézetnél bevezetett StorageTek SL8500 szalagkönyvtárról, a projekt kapcsán összegyűlt mentési tapasztalatokról, valamint az Oracle adatmentési rendszerek jövőjéről lesz szó.

Az elméleti ismeretek helyett a gyakorlatot előnyben részesítők a harmadik nap is részt vehetnek workshopokon, ahol többek közt WebLogic szerverek adminisztrációjába, valamint az Oracle Enterprise Service Bus 11g integrációs képességeibe kaphatnak betekintést.

A HOUG Konferencia részletes programja az esemény weboldalán érhető el, ahol regisztrálni is lehet.

[A HOUG megbízásából készített anyag]

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 05:22

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.