Szerző: Koi Tamás

2011. március 3. 15:43

Ismét gyakornokokat keres a Magyar Telekom

Tovább folytatja hagyományosnak mondható gyakornoki programját a Magyar Telekom. Az ország legnagyobb távközlési vállalata április 15-ig várja a jelentkezőket.

A Magyar Telekom 15 éve indította el gyakornoki programját azzal a céllal, hogy használható, gyakorlati tudást adjon a főiskolai, egyetemi hallgatóknak. A képzés lehetőséget nyújt arra, hogy a diákok multinacionális környezetben végezhessék el a kötelező szakmai gyakorlatukat, gazdagíthassák elméleti és gyakorlati tudásukat, nem utolsósorban arra is, hogy elindíthassák karrierjüket a Magyar Telekomnál.

A program a cég szerint rendkívül sikeres, ezt bizonyítja, hogy a 2011 februárjában induló gyakornoki félévre 1000 hallgató jelentkezett, közülük végül 50 diák kezdhette el a programot. Velük együtt jelenleg közel 100 gyakornok dolgozik jelenleg a vállalat különböző területein. Az újonnan induló, öthónapos programra - ahogy eddig is - olyan aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező, felsőoktatásban tanuló diákok jelentkezhetnek, akik főiskolai szintű diplomát adó (BSc vagy BA), valamint egyetemi szintű diplomát adó (MSc és MA) képzésen vesznek részt.További feltétel a legalább középszintű angol nyelvtudás is.

Alapozó Go fejlesztői képzést indítunk (x)

November 9-én 10 alkalmas, 30 órás, online formátumú Go képzést indít a HWSW.

Alapozó Go fejlesztői képzést indítunk (x) November 9-én 10 alkalmas, 30 órás, online formátumú Go képzést indít a HWSW.

A gyakornokokkal részmunkaidős, határozott idejű munkaszerződést köt a vállalat, 2 hónapos próbaidővel, a hallgatók számára a program heti 20 órás elfoglaltságot jelent. A gyakornokok fizetést is kapnak - havi bruttó 75 ezer forintot -, amely a próbaidő letelte után széles körű béren kívüli juttatási csomaggal bővül. A program első három hete felkészülési időszak, ezt követően a gyakornokok konkrét, projektszerű feladatokban vesznek részt a vállalat különböző területein. Minden gyakornok mentort kap, aki azon túl, hogy segít a beilleszkedésben, rendszeres visszajelzést ad a gyakornok munkájáról.

A Magyar Telekom 2011 szeptemberében induló gyakornoki félévére április 15-ig lehet jelentkezni a karrier.telekom.hu oldalon.

A HackerRank 2020-as, 116.000 fejlesztő válaszaiból készült kutatása szerint a legtöbbjük a Go-t szeretné megtanulni következőleg, amely eredménynek az okait most ebben a cikkben szedtük össze.

a címlapról