Szerző: Koi Tamás

2011. március 3. 15:43

Ismét gyakornokokat keres a Magyar Telekom

Tovább folytatja hagyományosnak mondható gyakornoki programját a Magyar Telekom. Az ország legnagyobb távközlési vállalata április 15-ig várja a jelentkezőket.

A Magyar Telekom 15 éve indította el gyakornoki programját azzal a céllal, hogy használható, gyakorlati tudást adjon a főiskolai, egyetemi hallgatóknak. A képzés lehetőséget nyújt arra, hogy a diákok multinacionális környezetben végezhessék el a kötelező szakmai gyakorlatukat, gazdagíthassák elméleti és gyakorlati tudásukat, nem utolsósorban arra is, hogy elindíthassák karrierjüket a Magyar Telekomnál.

A program a cég szerint rendkívül sikeres, ezt bizonyítja, hogy a 2011 februárjában induló gyakornoki félévre 1000 hallgató jelentkezett, közülük végül 50 diák kezdhette el a programot. Velük együtt jelenleg közel 100 gyakornok dolgozik jelenleg a vállalat különböző területein. Az újonnan induló, öthónapos programra - ahogy eddig is - olyan aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező, felsőoktatásban tanuló diákok jelentkezhetnek, akik főiskolai szintű diplomát adó (BSc vagy BA), valamint egyetemi szintű diplomát adó (MSc és MA) képzésen vesznek részt.További feltétel a legalább középszintű angol nyelvtudás is.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

A gyakornokokkal részmunkaidős, határozott idejű munkaszerződést köt a vállalat, 2 hónapos próbaidővel, a hallgatók számára a program heti 20 órás elfoglaltságot jelent. A gyakornokok fizetést is kapnak - havi bruttó 75 ezer forintot -, amely a próbaidő letelte után széles körű béren kívüli juttatási csomaggal bővül. A program első három hete felkészülési időszak, ezt követően a gyakornokok konkrét, projektszerű feladatokban vesznek részt a vállalat különböző területein. Minden gyakornok mentort kap, aki azon túl, hogy segít a beilleszkedésben, rendszeres visszajelzést ad a gyakornok munkájáról.

A Magyar Telekom 2011 szeptemberében induló gyakornoki félévére április 15-ig lehet jelentkezni a karrier.telekom.hu oldalon.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról