Szerző: Bodnár Ádám

2011. március 2. 12:23

Androidos készülékeket is kezel már a LogMeIn

A barcelonai Mobile World Congressen elrajtolt a magyarországi központtal rendelkező LogMeIn legújabb fejlesztése, amely lehetővé teszi az androidos okostelefonok és tabletek távoli kezelését. A megoldást kiterjedt okostelefonos flottával rendelkező vállalatoknak és mobilszolgáltatóknak szánja a cég.

A LogMeIn Ignition segítségével egy ideje már lehet PC-ket androidos eszközökről távirányítani, a magyar központtal rendelkező cég új fejlesztése ezt fordítva is lehetővé teszi. A Mobile World Congressen mutatkozott be a LogMeIn Rescue új verziója, amellyel az androidos okostelefonokat, tableteket úgy lehet a távolból kezelni mintha csak a kezünkben lennének.

Világszerte egyre népszerűbbek az androidos készülékek, a Google platformja villámgyorsan hódít teret. Az iPhone-hoz hasonlóan az Android is beszivárog a vállalatok mindennapjaiba, ahhoz azonban, hogy "teljes értékű" tagja lehessen egy vállalati IT-infrastruktúrának, meg kell oldani a készülékek távoli felügyeletét. Ebben segít a LogMeIn Rescue, amely lehetővé teszi a rendszergazdák számára, hogy a távolból megtekintsék a készülékek részletes adatait, teszteket futtassanak, fájlokat másolhassanak át és chateljenek a felhasználóval. A kifejezetten mobilszolgáltatóknak szánt verzióba még a távvezérlés képessége is bekerült.

Utóbbi funkció akkor lehet hasznos, ha az okostelefon tulajdonosa valamilyen problémába fut bele és a mobilszolgáltató ügyfélszolgálatát hívja fel. A műszaki munkatársak nem mindig számíthatnak arra, hogy a készülék tulajdonosa pontosan tudja követni és végre tudja hajtani a hibaelhárításhoz szükséges utasításokat, ekkor egyszerűen átvehetik a vezérlést és maguk járhatnak a dolog végére, és ugyanúgy kezelhetik a telefont mintha csak a kezükben tartanák. A LogMeIn több nagy mobilszolgáltatóval és készülékgyártóval is megállapodott, amelyek a Rescue-t előre telepítik egyes androidos készülékeikre.

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

"Máris több száz különféle androidos készülék van a piacon és a gyártók egész sora jelentette be androidos tabletek érkezését 2011-re [...] Ez a lehengerlő választék jelentős, feltehetően költséges kihívásokat állít a mobilszolgáltatók ügyfélszolgálata és az IT helpdeskek elé" - mondta el Stephen Drake, az IDC elemzője. "Az olyan eszközök, amelyek lehetővé teszik a problémák távoli diagnosztizálását és elhárítását a különféle mobil operációs rendszereken és platformokon, hamarosan minden modern helpdesk elengedhetetlen részévé válnak." A LogMeIn Rescue ezzel az összes elterjedt okostelefon-platformot támogatja, beleértve a Symbiant, az iOS-t és a BlackBerry OS-t is.

Androidos készülékekről már régóta lehet PC-ket távmenedzselni és távvezérelni, az erre szolgáló  androidos Ignition 2010 derekán jelent meg a LogMeIn kínálatában. Az Ignitionnek van iOS-en és Windowson futó verziója is.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról