Szerző: Bodnár Ádám

2011. március 2. 12:23

Androidos készülékeket is kezel már a LogMeIn

A barcelonai Mobile World Congressen elrajtolt a magyarországi központtal rendelkező LogMeIn legújabb fejlesztése, amely lehetővé teszi az androidos okostelefonok és tabletek távoli kezelését. A megoldást kiterjedt okostelefonos flottával rendelkező vállalatoknak és mobilszolgáltatóknak szánja a cég.

A LogMeIn Ignition segítségével egy ideje már lehet PC-ket androidos eszközökről távirányítani, a magyar központtal rendelkező cég új fejlesztése ezt fordítva is lehetővé teszi. A Mobile World Congressen mutatkozott be a LogMeIn Rescue új verziója, amellyel az androidos okostelefonokat, tableteket úgy lehet a távolból kezelni mintha csak a kezünkben lennének.

Világszerte egyre népszerűbbek az androidos készülékek, a Google platformja villámgyorsan hódít teret. Az iPhone-hoz hasonlóan az Android is beszivárog a vállalatok mindennapjaiba, ahhoz azonban, hogy "teljes értékű" tagja lehessen egy vállalati IT-infrastruktúrának, meg kell oldani a készülékek távoli felügyeletét. Ebben segít a LogMeIn Rescue, amely lehetővé teszi a rendszergazdák számára, hogy a távolból megtekintsék a készülékek részletes adatait, teszteket futtassanak, fájlokat másolhassanak át és chateljenek a felhasználóval. A kifejezetten mobilszolgáltatóknak szánt verzióba még a távvezérlés képessége is bekerült.

Utóbbi funkció akkor lehet hasznos, ha az okostelefon tulajdonosa valamilyen problémába fut bele és a mobilszolgáltató ügyfélszolgálatát hívja fel. A műszaki munkatársak nem mindig számíthatnak arra, hogy a készülék tulajdonosa pontosan tudja követni és végre tudja hajtani a hibaelhárításhoz szükséges utasításokat, ekkor egyszerűen átvehetik a vezérlést és maguk járhatnak a dolog végére, és ugyanúgy kezelhetik a telefont mintha csak a kezükben tartanák. A LogMeIn több nagy mobilszolgáltatóval és készülékgyártóval is megállapodott, amelyek a Rescue-t előre telepítik egyes androidos készülékeikre.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

"Máris több száz különféle androidos készülék van a piacon és a gyártók egész sora jelentette be androidos tabletek érkezését 2011-re [...] Ez a lehengerlő választék jelentős, feltehetően költséges kihívásokat állít a mobilszolgáltatók ügyfélszolgálata és az IT helpdeskek elé" - mondta el Stephen Drake, az IDC elemzője. "Az olyan eszközök, amelyek lehetővé teszik a problémák távoli diagnosztizálását és elhárítását a különféle mobil operációs rendszereken és platformokon, hamarosan minden modern helpdesk elengedhetetlen részévé válnak." A LogMeIn Rescue ezzel az összes elterjedt okostelefon-platformot támogatja, beleértve a Symbiant, az iOS-t és a BlackBerry OS-t is.

Androidos készülékekről már régóta lehet PC-ket távmenedzselni és távvezérelni, az erre szolgáló  androidos Ignition 2010 derekán jelent meg a LogMeIn kínálatában. Az Ignitionnek van iOS-en és Windowson futó verziója is.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról