Szerző: Dojcsák Dániel

2011. február 23. 12:41

Újabb Samsung Galaxy Tab érkezik

Az Apple várhatóan egy hét múlva megmutatja az iPad 2-t, a Motorola büszkén hordozza körbe a kétmagos Xoomot, a HTC egyedi szolgáltatásokkal és egyedi felülettel indította harcba a Flyert, így a Samsung sem elégedhetett meg a meglévő 7 hüvelykes és az újonnan bemutatott 10.1 hüvelykes Tab modellekkel.

HIRDETÉS

Először csak pletyka szinten lehetett hallani egy harmadik Galaxy Tab táblagépről, de ma a a koreai Yonhap hírügynökségnek megerősítette a Samsung, hogy még a nyár előtt a 7 és a 10.1 hüvelyk képátlójú Tabok mellé egy harmadik, középső modell érkezik. A dél-koreai cég ugyan a pontos specifikációról nem beszélt, de annyit elárult, hogy egy újabb Honeycombbal érkező táblagépet mutatnak be, ami globálisan elérhető lesz, főként a mobilszolgáltatók kínálatában.

A dél-koreai szaksajtó értesülései szerint az új Tab a már meglévő modellek 8.9 hüvelyk képátlójú variációja lesz, de hardveresen és szoftveresen lényeges eltérésre nem lehet számítani. A bemutató elméletileg a jövő hónapban esedékes, amivel a Samsung egy újabb frontot nyit konkurensei felé, leginkább az Apple iPad ellenében.

Az új iPad 2 egyébként a híresztelésekkel ellentétben nem késik, s március 2-án lehull róla a lepel, ami ellen a Samsung egyelőre csak a Tab 10.1-et tudja harcba küldeni. A három különböző méret azonban szerencsés döntés, hiszen sok felhasználó meg van győződve róla, hogy a 10 hüvelykes méret az igazi, valaki viszont azt szeretné, ha a farmerzsebébe is beleférne az eszköz és tudná magával könnyen hurcolni.

A 8.9-es Tabról természetesen nem csak a pontos specifikációkat nem tudjuk, de azt sem, hogy árazásban hova fog kerülni, de márciusban ez is kiderül majd. Az viszont biztos, hogy az Apple, Samsung, Motorola és HTC révén idén már biztosan bővelkedni fogunk a tabletekben, s a többi gyártó is készülődik. A HWSW korábban már összefoglalta a 2011 tavaszi trendeket a táblagépek világáról, a cikkből kiderül, hogy mire is számíthatnak idén a felhasználók.

a címlapról