Szerző: Koi Tamás

2011. február 21. 12:01

Kedvező árú külföldi híváslehetőséget kínál a Telenor

Kedvezményes hívási lehetőséget kínál azok számára a Telenor, akik külföldön élő ismerőseiket, rokonaikat szeretnék elérni mobiljukról, de eddig a nemzetközi hívás magas költségei elrettentették őket.

Az operátornál február elejétől elérhető "Nemzetközi Zóna" szolgáltatás egyelőre csak az április 30-ig tartó időszakban rendelhető meg bármelyik telenor-előfizető számára, és legfeljebb hat hónapig, vagyis október végéig marad aktív. A havi ezer forintba kerülő szolgáltatás rendkívül kedvező percdíjakat kínál több ország zömében vezetékes hálózatába, de az uniós országok némelyikében a mobilhívás is lényegesen olcsóbb, mint az EU-s díjszabás.

Az EU-s roaminghoz képest lényeges különbség, hogy a kedvezményes, 19 vagy 89 forintos percdíjak csak a Magyarországról külföldre irányuló hívások esetében érvényesek, ha valaki külföldre utazik, hiába fizet elő a Nemzetközi Zóna szolgáltatásra, nem telefonálhat olcsóbban. A rendszerrel egyebek mellett az Egyesült Államok vagy Ausztrália vezetékes számai is percenként 19 forintért hívhatók - ezekbe az országokba irányulva a kedvezmény nélküli, hagyományos percdíj adott esetben lényegesen magasabb.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

A szolgáltatás minden esetben percalapon számláz, ez a megkötés minden célország esetén érvényes. Ha valaki a lejárati idő előtt mondja le a szolgáltatást, annak az aktuális hónapra vonatkozóan a teljes havi díjat ki kell fizetnie, ezzel együtt a Telenor felhívja a figyelmet, hogy a Nemzetközi Zóna kedvezmény minden SIM-re csak egyszer rendelhető meg.

A Telenornál évek óta létező, PluszNulla nevű szolgáltatás szintén a nemzetközi hívások díjából ad kedvezményt, a szolgáltatás hasonlóan VoIP-alapokon működik, mint a most bevezetett Nemzetközi Zóna. Fontos ugyanakkor, hogy a két szolgáltatás nem rendelhető meg egyszerre, így ha az előfizető igényli a Nemzetközi Zónát, a PluszNulla kedvezményt kikapcsolja a szolgáltató, és az új csomag kifutása után sem aktiválja újra automatikusan.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról