Szerző: Bodnár Ádám

2011. február 17. 15:04

Ismét ingyenes képzések a Microsofttól

A Microsoft technológiái iránt érdeklődő szakemberek tavasszal is több ingyenes képzésen vehetnek részt, az üzemeltetők és a fejlesztők is bővíthetik ismereteiket és fejleszthetik tudásukat anélkül, hogy ezért fizetniük kellene.

Márciusban folytatódik az Informatika Tisztán eseménysorozat. A tavaly novemberben rendezett egynapos eseményeken a Windows 7 és a Windows Server 2008 R2 volt terítéken, a "tavaszi fordulóban" az Exchange és a biztonsági termékek, főképp a Forefront Threat Management Gateway (korábbi nevén ISA Server) lesznek a középpontban. A cél az, hogy a résztvevők megismerjék ezeknek a termékeknek az alapjait és fortélyait, hogy aztán dolgozni tudjanak velük. A március 9-én és március 10-én a budapesti Millenárison zajló eseményre a belépés most is díjmentes, aki nem tud elmenni, online közvetítésen keresztül követheti az eseményeket.

Szintén üzemeltetőknek lehet hasznos a TechNetKlub oldalon indult SHOT, azaz Short Online Trainings sorozat, ahol rövid, 5-20 perces videók és screencastok érhetők el egy-egy termékre vagy üzemeltetési problémára fókuszálva. A feldolgozott témák között megtalálható a biztonság, Exchange, Windows Server 2008 R2 alapok, PowerShell, virtualizáció, System Center Essentials, System Center Configuration Manager és a SharePoint is. A megértést segítendő rövid leírások is találhatók a kisfilmek mellett, melyeket az adott témát megnyitva a letölthető anyagok ikonja alatt találhat meg az érdeklődő.

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

A jelenleg elérhető videók elsősorban az üzemetetőket célozzák, de néhány héten belül a fejlesztők is találnak majd számukra releváns videós tartalmakat. A Microsoft Magyarország munkatársai és a devPortal közösség már dolgozik közel 1000 percnyi magyar nyelvű videoanyagon, amelyek a Silverlight 4-et és az XNA Studiót mutatják be, elsősorban olyanok számára, akik Windows Phone 7-re szeretnének alkalmazásokat fejleszteni, valamint várható több száz percnyi anyag a C# használatáról is - tudta meg a HWSW.

A fejlesztők számára a Train4Business sorozat keretében a Windows Azure szakmai napokat ajánlja a vállalat, amely az új cloud-alkalmazások fejlesztéséhez szükséges ismeretek mellett azt is megpróbálja bemutatni, hogyan lehet egy már meglevő megoldást átültetni a Windows Azure környezetbe. valamint hogy lehet egy felhőben futó alkalmazást összekapcsolni a helyben telepített rendszerekkel, helyi erőforrásokkal. Az eseményeknek még nincsenek végleges dátumai, a jelentkezők számától függően alakítják ki a menetrendet a Microsoftnál. Ez a tanfolyam nem ingyenes, a díja nettó 5000 forint, amelyben a Windows Azure kipróbálását lehetővé tevő Platform Passt, valamint az étkezést tartalmazza. (Frissítés: a tanfolyam minden résztvevő számára ingyenes.)

A Train4Business rendezvénysorozatnak is lesz folytatása, amely a Microsoft webes multimédia- és alkalmazásplatformjára, a Silverlightra fókuszál. A vállalat célja, hogy egy C#m Java vagy más programozói ismeretekkel rendelkező fejlesztő a kurzus elvégzésére után képes legyen üzleti alkalmazásokat fejleszteni Silverlightban. A tematika alapján a nemrég megjelent és ingyen letölthető Silverlight 4 tankönyv adja, maguk az események pedig március végén és április elején lesznek megtartva.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról