:

Szerző: Gálffy Csaba

2011. február 15. 13:12

Olcsó átalánydíjas adatroaming jön a T-Mobile-hoz

A Deutsche Telekom ma az egész Európai Unióban használható átalánydíjas mobilnet-előfizetést jelentett be. A szolgáltató fix adatcsomagokat vezet be, de lesz egyhetes, korlátlan netet tartalmazó konstrukció is, mindössze 4 ezer forintért. Az új szolgáltatás Magyarországra is biztosan megérkezik.

A Deutsche Telekom Barcelonában olyan roamingelőfizetéseket jelentett be, amelyek révén már az okostelefon vagy a mobilnet külföldi használata is elérhetővé válik mindenki számára. Az új tarifák a Deutsche Telekom leányvállalatain keresztül is elérhetőek lesznek, így a magyar T-Mobile is át fogja venni azokat.

A bejelentés szerint a havidíjas előfizetők több számlázási módból választhatnak, lesz például 10 megabájtos csomag 2 euróért, 50 megabájtos csomag 5 euróért, az egyhetes korlátlan előfizetés ára pedig 15 euró lesz. A megvásárolt adatforgalom az EU egész területén felhasználható - júliustól. A rendszer azonban már márciusban elérhető lesz Németországban, az Unió többi országában pedig négy hónappal később, épp időben a nyári szabadságolásokra.

NIS2 irányelv: megfelelőség vagy radikális átalakulás? (x)

Gyere el online meetupunkra és tudj meg mindent az EU új kiberbiztonsági irányelvéről!

NIS2 irányelv: megfelelőség vagy radikális átalakulás? (x) Gyere el online meetupunkra és tudj meg mindent az EU új kiberbiztonsági irányelvéről!

Információink szerint az euróban közölt árak ÁFA nélkül értendőek, így a magyarországi tarifák ennél értelemszerűen magasabbak lesznek. Az adatforgalom számítógépes mobilnettel és okostelefonnal is felhasználható lesz majd, az EU összes országában - nem csak ott, ahol vannak Deutsche Telekom leányvállalatok. A Vodafone tavaly novemberben jelentett be hasonló konstrukciót, a piros szolgáltatónál napi 50 megabájtos forgalom két euróért érhető el - korlátlan előfizetés azonban nincs.

Jelenleg uniós országban barangolva 1 megabájt adat letöltése 600 forintba kerül a T-Mobile előfizetőinek, ha semmilyen különleges tarifára nem fizetnek elő, emiatt a mobileszközök külföldi használata a legtöbb felhasználó számára az ingyenes Wi-Fi hotspotokra korlátozódik. A Deutsche Telekom bejelentése szerint hatalmas potenciált lát az okostelefonos és táblagépes platformokban - a meglévő tarifákkal azonban ezek az eszközök jobbára csak belföldön használhatóak rendeltetésszerűen, ugyanis a modern tájékozódást segítő és lokációs szolgáltatások mindegyikének mobilnetre van szüksége.

A bejelentés további részleteivel és exkluzív interjúkkal később jelentkezünk.

a címlapról