Szerző: Bodnár Ádám

2000. augusztus 22. 20:50

Az Intel InfiniBand architektúra forradalmasítja a jövő szervereit

Az Intel Corporation nyilvánosságra hozta az új InfiniBand termékcsoportjára vonatkozó információkat. Három új terméket mutatnak be jövőre, amelyek az InfiniBand architektúra alapjaként működnek majd.

Az InfiniBand architektúra egy új szerveres I/O technológiai specifikáció, amely az internetes adatközpontok működését hivatott forradalmasítani. Egyszerűsíti és felgyorsítja a szerverek, valamint egyéb szerverre épülő – például távvezérelt tároló és hálózatos - rendszerek közötti kommunikációt. Az InfiniBand egyszerű csatlakoztathatósága, javított sávszélesség kihasználása és kompatibilitási jellemzői révén növekszik az Intel-alapú szerverek teljesítménye és megbízhatósága.

Az új termék moduláris bővíthetősége, skálázhatósága megfelel az e-Business adatközpontok és ún. szerver-farmok nemzetközi növekedési elvárásainak. Az új Intel InfiniBand terméket azzal a céllal tervezték, hogy a jövőbeli IA-32, valamint Itanium-alapú szerverplatformokban alkalmazható legyen és a várakozások szerint az Intel szerverekbe szánt chipkészleteinek teljes körében is megjelenik. A termékcsoport a következő elemekből áll:

  • az Intel InfiniBand Host Channel Adapter, ami a szervereket egy szélessávú InfiniBand "hálóhoz" csatlakoztatja az Internet és üzleti adatközpontokon belül.
  • az Intel InfiniBand Switch, ami az InfiniBand háló középpontjaként fogható fel és összekapcsolja a szervereket a távvezérelt tároló és hálózati eszközökkel.
  • és az Intel InfiniBand Target Channel Adapter, ami a kapcsolatot biztosítja a tároló és/vagy a hálózati eszközök között egy InfiniBand hálón belül.

    Az Intel a mai napon bejelentést tett továbbá három InfiniBand termékhez használható program és eszköz kifejlesztéséről is, ezzel is aláhúzva elkötelezettségét az InfiniBand termékfejlesztési folyamata iránt.

    [Mmd Public Relations Hungary]

  • Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

    a címlapról