Szerző: Koi Tamás

2011. február 7. 13:22

A Telenor is kínál mobilt részletre

Mostantól a Telenor új és meglévő ügyfelei is vásárolhatnak részletfizetési konstrukcióban új készüléket.

A norvég tulajdonú operátor február 1-től kínálja egyes - jellemzően prémiumkategóriás - készülékeit kamatmentes részletfizetési konstrukcióban is. Mindez azt jelenti, hogy az ügyfelek a fogyasztási hitelekhez hasonló feltételekkel, de egyéb, bújtatott költségektől mentesen vásárolhatnak drágább mobilokat a Telenornál. Hasonló konstrukcióval évekkel ezelőtt előrukkolt már a T-Mobile, és a Vodafone is kínál részletfizetési lehetőséget, ezzel tehát mindhárom operátornál vásárolhatnak drága mobilt olyanok, akiknek egy összegben gondot okoz a vételár kifizetése.

A Telenornál a konkurensekhez hasonlóan 12 hónapos részletfizetési lehetőséget vezettek be, a kezdőrészlet alapesetben a vételár 15 százaléka (kivéve, ha az ügyfél nem tud bemutatni a vásárlásnál közüzemi számlát vagy bankszámlakivonatot, ekkor ugyanis 25 százalék), a fennmaradó összeget egyenlően elosztva fizetheti be a vásárló. A szolgáltató jelenleg 18 mobilt - zömében okostelefont - ad kamatmentes részletre a teljes kínálat a cég weboldalán található.

A részletfizetés csak úgynevezett felső kategóriás előfizetéshez kérhető, kétéves tarifamegtartással, emellett feltétel két személyazonosításra alkalmas igazolvány és egy három hónapnál nem régebbi közüzemi számla bemutatása is. A Telenornál a felső kategóriás előfizetések közé tartozik a 100 hívás, a 200 hívás, a 180 perc, 360 perc, 600 perc, 1200 perc, illetve két mobilnet-csomag, az Internet Flexi Plus és az Internet Prémium is. A konstrukciót kisvállalkozók is igénybe vehetik, nekik üzleti tarifacsomagokra kell két év hűséget aláírni.

Ezekhez a tarifacsomagokhoz a Telenor webes árlistája szerint egy HTC Desire HD 13 500 forint, egy Samsung Galaxy S 9750, egy Sony Ericsson Xperia X10 Mini Pro pedig 2700 forintért elvihető, de éppúgy kérhető részletfizetési lehetőség a Samsung sikeres tabletjére, a Galaxy Tabre is, melyért 16 500 forintot kell a pénztárnál hagyni kezdőrészlet gyanánt.

A Telenor korábban is nyújtott részletfizetési lehetőséget mobiltelefonok vásárlásához, jóllehet a szolgáltató akkor egy hitelintézettel (a hazánkból azóta kivonult Credigennel) közösen kínált részletfizetést az ügyfeleknek. A tavaly ősszel megszűnt konstrukció ebből kifolyólag nem volt kamatmentes.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról