Szerző: Vörös Péter

2000. március 16. 13:40

A Windows Me/Millennium-ban kicsit csökkentett értékű lesz a hálózati támogatás

A lépés célja nyilvánvalóan az, hogy a jóval drágább (és persze NT múltja révén, sokkal hálózat-orientáltabb) Windows 2000-et vegye meg mindenki, aki kicsit is komolyabb hálózati terveket szövöget. Egészen pontosan az MS megerősítette, hogy nem lesz a Windows Me-ben (korábbi kódnevén: Millennium) olyan technológia beépítve, amellyel Novell ill. Banyan szerver szoftvert használó vállalati LAN-okhoz lehetne csatlakozni (mivel a Windows Me elsődleges megcélzott piaca az otthoni felhasználók, ezért ez valószínűleg nem érint senkit érzékenyen …). A Novell és a Banyan szerint sem fogja érinteni a lépés e cégek ügyfeleit, mivel azok többnyire Windows NT-t vagy Windows 2000-et használnak.

A lépés célja nyilvánvalóan az, hogy a jóval drágább (és persze NT múltja révén, sokkal hálózat-orientáltabb) Windows 2000-et vegye meg mindenki, aki kicsit is komolyabb hálózati terveket szövöget. Egészen pontosan az MS megerősítette, hogy nem lesz a Windows Me-ben (korábbi kódnevén: Millennium) olyan technológia beépítve, amellyel Novell ill. Banyan szerver szoftvert használó vállalati LAN-okhoz lehetne csatlakozni (mivel a Windows Me elsődleges megcélzott piaca az otthoni felhasználók, ezért ez valószínűleg nem érint senkit érzékenyen …). A Novell és a Banyan szerint sem fogja érinteni a lépés e cégek ügyfeleit, mivel azok többnyire Windows NT-t vagy Windows 2000-et használnak. Szakértők szerint azonban a lépés mégis finoman álcázott kényszerhelyzetet hoz majd létre: a korábban mind a Windows 95-ben mind a Windows 98-ban jelenlevő funkció megszüntetésével az MS a Windows 2000 felé igyekszik orientálni a kérdés által (potenciálisan) érintett felhasználóit (deklaráltan ui. a Windows 95/98 is az otthoni felhasználóknak szól(t)). A lendületesen fejlődő SOHO (small office, home office - "kisvállalatok + otthoni üzleti felhasználók") piacon eddig a Novell fájl szerver + Windows 95/98 kliens kombináció igen népszerűnek bizonyult. Részben ezt szeretné megszüntetni ill. a Windows 2000 felé terelni a Microsoft ezzel a döntéssel. Egyes szakértők szerint hibás az elképzelés, mivel a vállalatok nem igazán szeretik azt, ha diktálnak nekik. [CNET]

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról