:

Szerző: Bőle György

2000. augusztus 22. 20:20

Az Intel bemutatta az iparág első 1 GHz-es, kiszolgálókba és munkaállomásokba szánt processzorait

SAN JOSE, Kalifornia, 2000. augusztus 22. - Az Intel Corporation ma bemutatta az iparág első 1 GHz-es processzorait kiszolgálókhoz és igényes munkaállomásokhoz. A gyártók (OEM-ek) a harmadik negyedévtől kezdik beépíteni rendszereikbe az 1 GHz-es Pentium III Xeon processzort, amellyel a munkaállomások és a kiszolgálók rohamosan bővülő piaci szegmensét célozzák meg.

Az internetes e-businessel foglalkozó cégek egyre gyakrabban vásárolnak kiszolgáló megoldásként egy- vagy kétprocesszoros előtér ("front-end"), vagy internet-kiszolgálókat. Az Intel alapú előtér-kiszolgálók megengedhető áron és megbízhatóan elégítik ki a kiszolgáló infrastruktúrák bővíthetősége iránti igényt, hiszen napjainkban megfigyelhető az a tendencia, hogy az interneten jelenlévő cégek ("dot com"-ok) és e-vállalatok újabb és újabb internet- vagy web-kiszolgálók beállításával próbálnak lépést tartani a kiszámíthatatlan növekedéssel.
Az Intel architektúrára épülő gyorsabb kiszolgálók - így a ma bejelentett Gigahertz processzor is - javítják a teljesítményt az online tranzakciók, a hitelesítés, az e-mailezés, a tűzfalak esetében és egyéb területeken.

"Az Intel továbbra is vezető szerepet játszik a szakmában azzal, hogy elsőként biztosít nagyvállalati tulajdonságokkal rendelkező Gigahertz processzorokat előtér- és általános célú kétutas kiszolgálókhoz és munkaállomásokhoz" - mondta Mike Fister, az Intel nagyvállalati kiszolgálókkal foglalkozó csoportjának alelnöke és igazgatója. "Az interneten jelenlévő cégek és az e-vállalatok túlnyomó többsége Intel alapú kiszolgálókon futtatja egész e-business forgalmát, és az erősebb és nagyobb teljesítményű processzorok biztosítását célzó folyamatos törekvéseink tovább erősítik ezt a trendet."

Innovatív kiszolgálótechnológia: a Pentium III Xeon processzorok tervezésekor az Intel kifejezetten a kiszolgálók piaci szegmensének skálázhatóság, rendelkezésre állás és menedzselhetőség iránti igényeit vette figyelembe. A 133 MHz-es rendszerbusz, a gyorsabb órajel-frekvenciák és a processzorlapkára integrált cache-konfigurációk további teljesítménytartalékokat jelentenek a számítás- és I/O-igényes munkához.
A processzorokat a már ismert SC330 (Slot2 foglalatba való) tokozással látták el, így a kiszolgálógyártók az addigi kiszolgálóplatform-elemek felhasználásával gyorsabban juttathatják piacra termékeiket. A tokozáson lévő feszültségkezelési és menedzselhetőségi adottságok növelik a rendszer megbízhatóságát, és lehetővé teszik a távoli felügyeletet és rendszerdiagnosztikát.
A Pentium III Xeon processzorcsalád 1 GHz-es változata az Intel korszerű 0,18 mikronos gyártási technológiájával készül, 256 kilobájt Advanced Transfer Cache memóriát és Advanced System Bufferinget tartalmaz, 133 MHz-es buszon fut, és közvetlenül a processzorlapkán elhelyezett teljes sebességű második szintű cache-memóriával és a processzorhoz vezető adatpálya szélesítésével fokozza a teljesítményt.

Ár és rendelkezésre állás: az 1 GHz-es Pentium III Xeon processzor jelenleg SC330 tokozásban áll rendelkezésre. A processzor egységára 1000 darabos tételben 719 dollár.

[Mmd Public Relations Hungary]

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 15:41

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.