:

Szerző: Koi Tamás

2011. január 31. 14:50

Kompenzálja előfizetőit a Hello HD

Múlt pénteken hírt adtunk arról, hogy február közepétől jelentősen átalakítja programkínálatát Magyarország legkisebb műholdas szolgáltatója, a Hello HD. A cég oldalán szereplő információk szerint az ügyfelek a "műszaki kellemetlenségek" miatt kárpótlásra számíthatnak.

A műholdas műsorszóró szolgáltatást üzemeltető cég, a Hello HD Kft. a szolgáltatás weboldalára kihelyezett közleményben igyekszik felvilágosítást nyújtani előfizetőinek arról, hogy a programkínálat miért változott jelentősen január közepétől, illetve milyen további változások várhatók a programösszetételben a jövőben. A vállalat szerint műszaki okokból kellett több népszerű csatornát is eltávolítani a listából, és ezért minden havidíjat fizető ügyfélnek kárpótlás jár. Hogy miért pont azok a programok kerültek ki a repertoárból, amelyeket a felháborodott ügyfelek hiányolnak, és mi lesz az éves díjat fizető ügyfelek kárpótlása, arról nem szól a közlemény.

A Hello HD Kft. hivatalos álláspontja szerint a szolgáltatást biztosító Eutelsat műhold transzpondereinek jelenleg is zajló átállítása bizonyos "műszaki kellemetlenségekkel jár", ezért szűnnek meg tévéadók a platformon, helyettük azonban újak kerülnek a rendszerbe. A cég állítja, az átállást követően a Hello HD műholdas szolgáltatás gazdagabb programkínálattal tér vissza, ráadásul a csatornakínálat "színvonalában" erősödni fog, bár hogy ez pontosan mit jelent, arról egyelőre vajmi keveset tudni.

A szolgáltató szerint az átállítás előreláthatóan március közepéig zárul majd le, addig is a műsorszóró - a Eutelsattal közösen - több kedvezménnyel igyekszik kompenzálni havi díjat fizető ügyfeleit. Így a cég egyebek mellett az SD alapcsomaghoz fél évig ingyenesen biztosítja a Filmbox új csatornáját, a Filmbox Familyt, januárban és márciusban kedvezményt ad a HBO-csomag árából, valamint a HD1 és HD2 csomag előfizetési díjából, továbbá 400 forintot jóváír a havi számla végösszegében januárban és februárban.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A cég a tájékoztató oldalon közli a január 15. után érvényes csatornalistát, ami lényegében megegyezik azzal a listával, amit a szolgáltató a február 19-én életbe lépő új általános szerződési feltételeiben szerepel. Bár az ÁSZF-változások szerint a csatornakínálat csak a jövő hónap közepétől módosulna, visszajelzések szerint az ügyfelek már most is csak a szűkített programkínálatot érhetik el.

Az alap díjcsomagból így olyan adók kerülnek ki, mint az AXN, a Film+ vagy a Sport 2, de gyerekcsatorna és természetcsatorna is eltűnik a repertoárból. Az ügyfelek körében a legnagyobb felháborodást keltő döntés, hogy kikerült a választékból az MTV Networks összes adója, valamint a Comedy Central. A műholdas szolgáltatás kínálatában az SD-s tartalmak mellett több HD-s csatorna is szerepel, ezeket is érinti az átrendezés. A havi kétezer forintba kerülő HD1 csomagból eltűnik a National Geographic HD és a Discovery HD, bekerül viszont a Eurosport HD. A választékból hiányzik az HBO HD is.

A Hello HD oldalán szereplő közlemény

Tisztelt Előfizetőnk! Az Eutelsat cég, amely a Hello HD műholdas szolgáltatója, 2011. január 14-től műszakilag átrendezi a műholdkapacitását, egyes transzpondereit átállítja. A műholdtranszponderek átállítása műszaki kellemetlenségekkel jár: bizonyos televízió csatornák vétele megszűnik, helyettük bekapcsolásra kerülnek új televízió csatornák. A műszaki átállás előreláthatólag 2011. március közepéig lezárul. A műszaki átállítás eredményeként márciustól a Hello HD HD csatorna kínálata színvonalában erősödni, számosságában pedig bővülni fog,többek között magyar nyelvű HD adásokkal (pl. Discovery HD, Animal Planet HD) A műszaki átállítási munkák miatti kellemetlenségekért előre is köszönjük szíves megértését és türelmét.
Az Eutelsattal közösen az átmeneti kellemetlenségekért az alábbi kedvezményeket biztosítjuk: *
1. SD Alapcsomag előfizetés mellé fél évig díjmentesen biztosítjuk a Filmbox csomag új csatornáját, a FILMBOX FAMILY-t, amely a Filmbox HD-val és a Filmbox Extrával együtt januártól prémium előfizetéses csomagban érhető el.
2. Az HBO csomag árát január és február hónapban havi 500,- Ft-tal csökkentjük
3. HD1+HD2 csomag árából január és február hónapban 300 Ft kedvezményt adunk
4. A fentieken túl a műholdas szolgáltató cég felajánlása alapján, további 400 Ft kedvezményt biztosítunk a januári és a februári számla végösszegéből.
* havi számlás fizetés esetén

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 06:20

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.