Szerző: Ady Krisztián

2000. augusztus 22. 18:37

Cirrus Logic - az első AAC-t támogató DSP chipek

A Cirrus Logic Inc. sajtóközlemény ben jelentette be legújabb DSP-it. Az audio-chipek támogatják a Dolby AAC formátumát. Természetesen nem csak azt - a listán az összes elterjedt formátum rajta van. Dolby Digital, DTS, MPEG-1 & 2, MPEG-2 (többcsatornás), MP3, és az AAC jelfolyamok dekódolásával bírkózik meg a chip.

A Cirrus Logic Inc. sajtóközleményben jelentette be legújabb DSP-it. Az audio-chipek támogatják a Dolby AAC formátumát. Természetesen nem csak azt - a listán az összes elterjedt formátum rajta van. Dolby Digital, DTS, MPEG-1 & 2, MPEG-2 (többcsatornás), MP3, és az AAC jelfolyamok dekódolásával bírkózik meg a chip.
Az egyik DSP-t kifejezetten a "broadcast" megoldásokba, tv- és rádióközvetítések eszközeibe szánják, ez a Crystal CS49310 típusjelet viseli. A másik, Crystal CS49329 chip pedig a set-top boxok, digitális tv-k, egyéb audioeszközök kitűnő központi egysége lehet.
Ára is elég kedvező, darabonként 20$, s azonnal le is szállítják.
Az AAC formátum kiválóságát mi sem bizonyítja jobban, hogy ezt a formátumot választotta Japán ARIB elnevezésű szövetsége, mely az ország rádió és tv-állomásait tömöríti egységbe. A formátum bemutatkozására sem kell (Japánban) sokat várni, hiszen az SDTV és HDTV adásoknál - a nyári olimpiai nyitóünnepség közvetítésekor - már ezt a formátumot fogják használni!

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról