:

Szerző: Gálffy Csaba

2011. január 27. 09:34

Hatalmas adatközpontot épít az IBM Kínában

Az IBM és a Range Technology együttműködéséből születik meg Ázsia legnagyobb adatközpontja Észak-Kínában. A beruházás várhatóan 2016-re készül el.

Vállalati szintű cloud-adatközpontot épít az IBM és a Range Technology nevű kínai hálózati szolgáltató a Pekingtől 50 kilométerre fekvő Langfangban. Az adatközpont egy nagyobb high-tech komplexum része lesz, amely tartalmaz majd kutatás-feljesztési beruházásokat, valamint irodaépületeket is. A teljes komplexum mérete meghaladja a 620 ezer négyzetmétert, ebből az adatközpont mérete becslések szerint mintegy 30 ezer négyzetméter lesz.

ibm range
A Range lerakta az alapokat.

A stratégiai beruházással az IBM bejelentette igényét a gyorsan növekvő kínai adatközpont-piac egy szeletére. Az IDC szerint ez a piac 2009-ben 667 millió dolláros volt, öt éven belül azonban várhatóan kétmilliárdos nagyságrendűre fog nőni - nagyjából ekkorra készül el az IBM most beindított beruházása is.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A langfangi adatközpont elsődleges szolgáltatásai közé az outsourcing-támogatás, és off-site biztonsági mentések tárolása tartozik, de egyéb rendszerek is laknak majd itt, beleértve a felhőalapú és MDM (mobileszköz-menedzsment) megoldásokat is. Az adatközpont kiszolgálja majd Langfang városának informatikai igényeit is, beleértve a közlekedés-irányítást, az e-kormányzati és adminisztrációs rendszereket is.A tervek szerint itt hosztolják majd a hetvenmillió lakossal rendelkező régió elektronikus egészségügyi adatbázisát is.

Az IBM-re a komplexum megtervezésének és megépítésének feladata hárul, de ők végzik majd a munkaerő kiképzését és szállítják a beépítendő megoldásokat.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 09:15

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.