Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

A mobilrészleg ismét veszteségbe rántotta az LG-t

Bodnár Ádám, 2011. január 26. 10:46
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Továbbra sem találja a ritmust a mobiltelefonok piacán az LG Electronics: az elektronikai vállalat a negyedik negyedévben hatalmas veszteséget volt kénytelen elkönyvelni, ami a mobiltelefonokat gyártó divízió számlájára írható.

Az LG 2010 utolsó három hónapjában mindössze 30,6 millió mobiltelefont tudott eladni, 10 százalékkal kevesebbet mint 2009 végén, miközben a piac egésze szakértői becslések szerint stagnált. Az LG mobiltelefon-értékesítésből származó forgalma 15 százalékkal esett vissza egy év alatt, mivel a vállalat teljesen kiszorult a felső kategóriából. az egy készülékre jutó átlagos eladási ár 100 dollár alatt volt. A mobiltelefonos üzletág 3576 milliárd koreai won bevétel mellett 274 milliós üzemi veszteséget könyvelt el, ami rendre 3,2 milliárd és 245 millió amerikai dollárnak felel meg.

A nyilvánosságra hozott adatok alapján már megindult a fellendülés a mobilos részlegnél. A harmadik negyedévhez képest növekedett a profitabilitás, amely a vállalat szerint az Optimus One okostelefon európai és amerikai sikerére vezethető vissza. A készülékből 40 nap alatt fogyott 1 millió darab, amivel a vállalat történetének legsiekresebben rajtoló okostelefonja lett. 2011-ben az LG a nyereségtermelésre helyezi a hangsúlyt, ennek érdekében felső kategóriás, drága készülékekkel lép a piacra, például a CES-en is bemutatott Optimus 2X-szel, amely a világ első okostelefonja kétmagos processzorral. 2011-ben az Optimusok mellett tabletet is várhatunk az LG-től.

Az LG sokat vár az Optimus 2X-től

A vállalat többi részlege stabil teljesítményt mutatott fel eközben, a szórakoztatóelektronikai divízió éves összehasonlításban 4,7 százalékkal növelte bevételét, a háztartási gépek forgalma 13 százalékkal, a légkondicionálóké pedig 50 százalékkal bővült. A szórakoztatóelektronikai üzletág elsősorban a lapostévéknek köszönheti jó teljesítményét, amelyekből rekordmennyiséget értékesített. A tévépiacon dúló kíméletlen árháború miatt a részleg 122 milliárd won veszteséget volt kénytelen elkönyvelni.

Az LG Electronics csoportszinten 14,7 billió won mellett 256 miliárd won veszteséget ért el, ami 13,1 milliárd dollárnak és 229 millió dollárnak felel meg. Éves összehasonlításban a forgalom enyhén, 1,8 százalékkal bővült, miközben az eredmény 362 milliárd wonból (324 millió dollár) fordult veszteségbe.  Idén az LG 2300 milliárd wont költ tőkeberuházásra és 2500 milliárd wont kutatás-fejlesztésre, tavaly a vállalat összesen 3600 milliárdot költött erre a két területre.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.