Szerző: mz

2000. március 1. 00:32

Feltörnek a mobilok

A Cellular Telecommunications Industry Associations Wireless 2000 konferencia előtt két nagy cég, a Compaq és a Sun Microsystems képviselői is a vezeték nélküli, mobil kommunikáció mellett tették le voksukat. Úgy vélik, hamarosan a kézben tartott, mobil eszközök válnak az Internet-elérés elsődleges eszközeivé az asztali PC-k helyett. Egyes becslések szerint 2003-ban 120 milliónál is több kéziszámítógép lesz üzemben a világon.

A Cellular Telecommunications Industry Associations Wireless 2000 konferencia előtt két nagy cég, a Compaq és a Sun Microsystems képviselői is a vezeték nélküli, mobil kommunikáció mellett tették le voksukat. Úgy vélik, hamarosan a kézben tartott, mobil eszközök válnak az Internet-elérés elsődleges eszközeivé az asztali PC-k helyett. Egyes becslések szerint 2003-ban 120 milliónál is több kéziszámítógép lesz üzemben a világon. Mások ehhez hozzáteszik, hogy a mobiltelefonok eladása már most is túlszárnyalva a számítógépekét - két-három év múlva akár 500 millió Internet-elérésre képes mobilkészüléket szorongatnak majd a tulajdonosok. Ezután érthető tendencia, hogy a számítástechnikai ipar nagyjai mind a vezeték nélküli technológiák felé mozdulnak el. A Microsoft vezeték nélküli portálját csinosítgatja, illetve több kezdeményezést is tett a témában, de a HP vagy az IBM is újabb és újabb ötletekkel állnak elő.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.